Pulpă de miel la cuptor pentru masa de Paște. Friptura de miel este un fel de mâncare tipic pentru Paște, perfect pentru a fi servit cu o garnitură de cartofi copți. Un fel de mâncare gustos, ușor de pregătit și potrivit pentru ocazii mari de sărbătoare în familie.
Acest fel de mâncare nu este greu de pregătit: de fapt, poate fi considerată o rețetă ușoară care necesită doar ceva timp pentru coacere. E nevoie de puțină răbdare, dar rezultatul final va fi foarte bun. Ca garnitură poți opta pentru cartofi noi, dar poți alege și alte variante, cum ar fi ciupercile sau mazărea. Pentru a face pulpa de miel mai gustoasă, o idee bună ar fi să marinezi carnea înainte de gătit. De asemenea, trebuie menționat că acest fel de mâncare poate fi gătit și într-o tigaie.
Pulpă de miel pentru masa de Paște
Porții: 4
Pregătire: 60 minute
Coacere: 120 minute
Ai nevoie de:
1 pulpă de miel
850 g cartofi noi
1 cățel de usturoi
1 crenguță de rozmarin
1 pahar de vin alb
sare după gust
piper după gust
Pregătești pulpă de miel la cuptor pentru masa de Paște așa:
Primul lucru pe care trebuie să-l faci pentru a pregăti acest fel de mâncare este să-l marinezi câteva ore în apă și lămâie.
După timpul de marinare, transferi pulpa de miel într-o tigaie și o rumenești cu un strop de ulei, o crenguță de rozmarin și câteva boabe de piper. Sotează bine toate părțile și stinge cu vin alb.
Când vinul s-a evaporat complet, transferă carnea într-un vas de copt. Condimentezi cu sare și coci pulpa de miel la 160 ° C timp de 1 oră.
Între timp, speli bine cartofii noi și îi cureți de coajă.
Pui cartofii la fiert timp de 3 – 4 minute. Apoi îi scurgi, îi pui într-un castron și îi condimentezi cu ulei, sare și piper. Amesteci bine cartofii cu condimentele și îi lași să se aromatizeze.
După prima oră de gătire la cuptor, scoți tava cu carnea și aranjezi cartofii în jurul acesteia. Gătești încă 40 de minute la aceeași temperatură. După aceea, reglezi temperatura la 180 ° C și coci preparatul încă 20-25 de minute. După acest timp, pulpa de miel cu cartofi este gata să fie adusă la masă.
Poftă bună!