Cheesecake cu sos de zmeură

Cheesecake cu sos de zmeură – Zmeura este un fruct pe cât de îndrăgit, pe atât de sănătos. Zmeura oferă 49 de calorii la 100 de grame de produs și trebuie considerată un adevărat aliat de către toți cei care doresc să rămână sănătoși și în formă. Cu zmeură putem prepara o serie de dulciuri, dar și minunate sosuri. Zmeura este cu adevărat un fruct valoros!

Aceste fructe mici, cu un gust acru și dulce în același timp, sunt, de asemenea, apreciate de copii și ne permit să creștem aportul de fibre (7,4 grame de fibre la 100 de grame de produs), în ciuda unui aport foarte scăzut de calorii. În plus, zmeura este bogată în săruri minerale, cum ar fi potasiu, calciu și fier și alți compuși cu proprietăți antioxidante.

Dar, de data aceasta, să ne oprim la un desert preparat cu zmeură:

Cheesecake cu sos de zmeură

Porții- 4-6

Pregătire: 25 de minute

Coacere: 40 de minute

La congelator: 30 de minute

 

Ai nevoie pentru cheesecake cu sos de zmeură de:

400 g brânză Philadelphia

150 g zahăr

2 ouă

1 lingură de zahăr pudră

1 lingură de amidon de porumb

200 g biscuiți digestivi

90 g unt

200 g de zmeură (+ 100 g zahăr)

Pregătești cheesecake cu zmeură așa:

Începi cu baza, pe care o pregătești zdrobind bine cele 200 g de biscuiți și încorporând cele 90 g de unt topit. Amesteci bine și pui compoziția într-un vas de copt, zdrobind biscuiții și mai bine cu un ciocan de bătut carnea, pentru a obține o bază omogenă.

Lași baza obținută din biscuiți să se odihnească în congelator timp de 30 de minute.

Pregătești crema așa:

Pui zahărul și ouăle într-un recipient și amesteci bine. Apoi adaugi amidonul de porumb și zahărul pudră. Amesteci din nou. Și, în cele din urmă, adaugi brânza. Amesteci totul până când obții o cremă netedă.

Torni crema peste bază și coci cheesecake-ul timp de 20 de minute la 200 ° Celsius și apoi la 180 ° Celsius, pentru încă 20 de minute. Când e gata, lași la răcit.

Pentru sos, zdrobești zmeura și o amesteci cu zahăr. O pui puțin 5-10 minute pe foc și formezi un sos rapid. Odată răcită prăjitura, întinzi sosul de zmeură pe suprafață și, dacă ai zmeură, garnisiți cheesecake-ul cu câteva bucăți.

My title page contents