6 alimente bune pentru păr. Îți fac părul să crească și să strălucească

6 alimente bune pentru păr. Îți fac părul să crească și să strălucească

6 alimente bune pentru păr. Îți fac părul să crească și să strălucească. Pe lângă o îngrijire corespunzătoare, consumul unui anumit tip de alimente poate contribui la creșterea părului și la sănătatea acestuia. Iată 6 alimente care ajută la creșterea sănătoasă a părului!

De fapt, există în special unele alimente care, mai mult decât altele, ajută la creșterea creșterii părului, datorită elementelor benefice care le constituie. Aceste elemente sunt identificabile în principal în vitaminele din grupa A și C, potasiu, fier, zinc și biotină.

Iată cele 6 alimente bune pentru păr, pe care trebuie să le consumi în mod regulat pentru a ajuta părul să crească și pentru a-l întări:

Ouă

Se știe: ouăle sunt utile pentru menținerea părului strălucitor și sănătos la suprafață. În plus, sunt un adevărat panaceu pentru părul tău chiar și la rădăcină. Ouăle conțin biotină, principalul autor al acțiunii benefice exercitate asupra părului. Această substanță, cunoscută și sub numele de vitamina H, ajută nu numai la creșterea părului, ci și la întărirea și revigorarea sa naturală, în ceea ce privește strălucirea și rezistența. De fapt, biotina este, de asemenea, considerată unul dintre cele mai eficiente elemente împotriva căderii părului. Din acest motiv, este prezentă în multe produse anti-căderea părului.

Avocado

Un alt aliat al frumuseții părului este avocado. Atât ca aliment, cât și pentru a fi folosit ca tratament. De fapt, avocado este în mare parte alcătuit din potasiu și omega-3. Elemente benefice pentru întregul nostru corp și în special pentru păr, deoarece previne căderea acestuia.

Citrice

Toate citricele, în special lămâile, portocalele și grapefruitul, promovează creșterea și sănătatea părului datorită vitaminei C în care acestea sunt bogate. Vitamina C, de fapt, întărește foarte mult părul, previne căderea părului și îi redă culoarea și strălucirea.

Ceapă

Știai că ceapa conține un procent ridicat de fier? Această caracteristică o face să fie prietenoasă cu părul: contribuie la bunăstarea acestuia și, mai presus de toate, la creșterea părului. De fapt, fierul menține foliculii sănătoși, contribuind la secreția adecvată a scalpului de uleiurile naturale conținute în păr.

Fructe și legume portocalii

Caise, pepene galben, dovleac, cartofi dulci și morcovi sunt câteva exemple de fructe și legume portocalii. Bogate în vitamina A, care ar trebui consumată în mod constant pentru sănătatea noastră și mai ales pentru stimularea creșterii părului. Vitamina A este, de fapt, un antioxidant puternic care ajută la creșterea celulelor părului și menține activ sebumul scalpului. De asemenea, contribuie la evitarea problemelor cum ar fi pielea uscată și mătreața.

Cereale și fructe oleaginoase

Unele tipuri de cereale și oleaginoase, cum ar fi nucile, arahidele și semințele de dovleac, sunt alimente benefice pentru creșterea părului și repararea vârfurilor despicate. Aceasta deoarece conțin zinc, care este extrem de util pentru bunăstarea adecvată a pielii și părului.

 

My title page contents