Bruschette de vinete – un gust de vară și de toamnă

Bruschette de vinete

Bruschette de vinete – Vara și toamna, culorile de pe masă variază în fiecare zi! Pregătirea a ceva simplu, dar în același timp delicios ne oferă satisfacție. Pentru o masă clasică, bruschettele de vinete sunt cu adevărat excelente pentru a fi servite atât ca aperitiv, cât și ca un fel principal și pot fi îmbogățite în diverse moduri! Acestea sunt foarte simple preparate cu roșii, busuioc, oregano și puțin ardei iute.

Haideți să le facem împreună, în cel mai scurt timp!

Bruschette de vinete

Porții: 3

Pregătire: 30 de minute

 

Ai nevoie de:

2 vinete medii

ulei de măsline extravirgin după gust

sare fină după gust

câteva frunze de busuioc proaspăt

2 ardei iuți verzi

oregano după gust

4 roșii medii

o jumătate de cățel de usturoi (opțional)

Pregătești bruschette cu vinete așa:

Pentru a pregăti bruschette de vinete, speli mai întâi bine vinetele și îndepărtezi capetele.

Usuci vinetele și le feliezi la o grosime care nu este nici prea subțire, nici prea groasă. Dacă vinetele sunt dulci, nu au nevoie de sărare înainte de a fi prăjite.

Încălzești o tigaie antiaderentă și presari fundul cu puțină sare. Începe să prăjești vinetele timp de câteva minute pe ambele părți!

Odată gata, lasă-le să se răcească și pregătește sosul pentru a-l pune pe vinete. Speli și usuci roșiile, tai busuiocul, ardeiul iute și usturoiul.

Odată ce toate ingredientele au fost tocate, le pui într-un castron, condimentezi totul cu sare, oregano și ulei de măsline extravirgin și amesteci.

Așezi amestecul pe felii de vinete prăjite și le transferi într-un vas de servire.

Acum bruschetta de vinete este gata să fie servită și savurată! Bon apetit!

Depozitare și sfaturi

Este recomandabil să consumi bruschettele de vinete după condimentarea acestora.

Vinetele pot fi, de asemenea, prăjite cu o zi înainte și depozitate într-un recipient cu un capac etanș în frigider pentru o zi!

Condimentele pot varia în funcție de gustul tău.

My title page contents