Gustări pentru copii de luat la școală

Gustări pentru copii de luat la școală. Îți dăm câteva idei pentru cele mai bune gustări pentru copii, sănătoase și rapide, de luat la școală. A sosit momentul să ne gândim la gustări sănătoase și rapide pentru întoarcerea la școală.

Îți dăm o mână de ajutor pentru că știm că timpul nu este niciodată suficient și este din ce în ce mai dificil pentru părinți să pregătească gustări echilibrate pentru copii. Cu puțină planificare și o notă de creativitate, poți face gustări delicioase și sănătoase care vor oferi tinerilor (și chiar și vârstnicilor) energia de care au nevoie pentru a trece cu bine peste ziua de școală. Pe lângă faptul că vei contribui la bunăstarea lor, îi vei ajuta să dezvolte obiceiuri alimentare sănătoase, pe care le vor păstra pe tot parcursul vieții.

Dar atunci, ce să pui în rucsac? Uneori, o gustare ambalată sau un pachet de biscuiți sunt soluții practice. Cu toate acestea, idealul ar fi să variezi gustarea în fiecare zi, alternând dulce și sărat.

Iată câteva idei de gustări sănătoase și gustoase de luat la școală:

Gustări dulci

Fructe proaspete: Banane, mere sau fructe de sezon deja porționate.

Fructe uscate: Migdale, nuci, fistic sau alune.

Iaurt: De preferință fără zahăr adăugat.

Batoane de casă: Cu cereale integrale și fructe uscate.

Sandwich cu gem: Folosind pâine integrală și gem fără zahăr adăugat.

Sandwich umplut: Cu brânză, șuncă sau carne de curcan.

Pizza de casă: Mică și ușor de mâncat.

Biscuiți: De casă, cu făină integrală de grâu, poate însoțiți de puțină brânză.

Grisine: Perfecte pentru o gustare rapidă.

Prânzuri complete

Carne de curcan la grătar: Cu pâine, amestec de fructe proaspete și iaurt.

Cremă de brânză: Cu pâine, guacamole și căpșuni.

Ouă fierte: Cu salată de morcovi pentru copii, biscuiți și un fruct.

Implicarea copiilor în pregătirea gustărilor poate fi o modalitate excelentă de a-i face să aprecieze mai mult ceea ce mănâncă și de a-i educa cu o dietă echilibrată. Copilul tău are vreo preferință între dulce și sărat?

Gustări dulci

La acest capitol, există atât de multe gustări din care să alegi, dar să vedem câteva exemple practice care îți pot fi de ajutor.

Fructe de luat la școală

Fructele sunt o sursă de zaharuri bune, pot da energie copiilor și servesc la menținerea concentrării. Printre cele mai bune (și mai practice) din care să alegi se numără cu siguranță bananele și merele. Totuși, poți pune în ghiozdanul copilului o cutie (specială pentru prânz) cu fructe mici de sezon – deja porționate dacă sunt prea mari.

Fructe uscate

Bogate în grăsimi sănătoase, fibre și proteine, fructele uscate sunt o gustare perfectă pentru pauză. Pregătește un amestec de ceea ce îi place cel mai mult copilului: de exemplu, migdale, nuci și fistic sau alune. Poate adaugi câteva semințe și termini masa cu fructe deshidratate.

Ciocolată neagră

Mai ales dacă este combinată cu alte componente, cum ar fi iaurtul, fructele uscate sau fructele proaspete, ciocolata neagră oferă un impuls considerabil de energie. În plus, este și delicioasă! Nu exagera cu ciocolata, câteva cuburi vor fi suficiente pentru a-ți face copilul fericit.

Suc de portocale

Sucurile obișnuite cumpărate de la supermarket sunt aproape întotdeauna încărcate cu zahăr, cu puțină pulpă înăuntru. Din acest motiv, este recomandat să-i pregătești micuțului tău un delicios suc de portocale acasă și apoi să-l pui într-o sticlă de apă (de preferință termică) sau într-un pahar special cu capac care poate fi dus cu ușurință la școală.

Pe lângă suc, mai poți adăuga în pachețel un baton proteic sau niște biscuiți uscați.

Gustări sărate

Sandwich cu omletă

Să ne amintim că o gustare nu trebuie să fie o masă completă. Astfel că pentru aceasta va fi suficient un sandviș mic sau un sandviș umplut sau un sandviș tăiat în jumătate. Este bine să eviți mezelurile, chiar dacă sunt mai rapide pentru asamblarea gustării. Se știe că sunt absolut nesănătoase atât pentru cantitatea de sare folosită, cât și pentru conservanți (mai ales în ceea ce privește mezelurile ambalate în vid).

Din acest motiv, este recomandat să optezi pentru altceva: poate fi o omletă, mozzarella și roșii, brânză și salată verde.

Focaccia pufoasă cu umplutură

Cine nu iubește focaccia?! Moale, ușor de transportat și versatilă, deoarece o poți însoți cu orice se potrivește gustului tău. Există rețete de focaccia ce necesită puțin timp de dospire, datorită aluatului foarte hidratat, iar odată gătită, este umplută cu roșii cherry, brânză și șuncă. Un alt avantaj al focacciei este că se păstrează proaspătă timp de câteva zile. Astfel că poți pregăti o porție mai mare, din care copilul poate mânca de mai multe ori.

Brioșe de dovleac sărate

Pentru cei care iubesc gustările sărate deja porționate, puteți opta pentru brioșe sărate. Fiind sezonul dovleacului, poți pregăti brioșe și cu dovleac. Împreună cu făina de porumb, pe lângă faptul că face brioșele delicioase, dovleacul dă brioșelor o culoarea portocalie în mod natural. Ideale pentru a le lua la școală ca gustare.

 

My title page contents