Ce să mănânci toamna? Iată 10 alimente sănătoase!

Ce să mănânci toamna? Iată 10 alimente sănătoase! Temperaturi mai scăzute, ore de lumină în scădere și un sentiment general de stare de rău: toamna aduce cu ea o serie de schimbări asupra corpului nostru. Prin urmare, avem nevoie de mai multă energie pentru a face față zilelor. De unde o luăm?

În plus, dieta și aportul anumitor alimente ne pot ajuta să facem față schimbării anotimpului fără a simți prea mult această trecere.

Ce să mănânci la schimbarea anotimpului?

Temperaturile scad și ai nevoie de energie pentru a face față zilei. Una dintre cele mai importante schimbări în perioada de toamnă este variația luminii. Zilele mohorâte și lipsa soarelui pot pune presiune pe starea de spirit și metabolism. În plus, schimbarea anotimpului aduce cu sine și o scădere a temperaturilor care ne afectează corpul, generând oboseală, somnolență și nervozitate. De aceea este important să ne concentrăm pe dietă și pe alimente care au anumite efecte benefice.

Să descoperim câteva alimente de sezon începând cu luna octombrie, care ajută și la combaterea afecțiunilor sezoniere și la întărirea sistemului imunitar într-un mod natural.

Ce să mănânci toamna? Iată 10 alimente pe care să le pui în farfurie:

Legume cu frunze verzi

În perioada rece de toamnă nu ezita să umpli frigiderul cu ierburi, varză și sfeclă, legume bogate în antioxidanți, acid folic, minerale și vitamine. Toate acestea pot îmbunătăți oxigenarea sângelui, pot combate inflamația și pot ajuta la sănătatea oaselor.

Dovleac

Cu o acțiune purificatoare și delicios datorită gustului său dulce, dovleacul este foarte versatil. Datorită magneziului, te va ajuta să lupți împotriva foamei nervoase cu un impuls pozitiv pentru starea ta de spirit. Încearcă supa de dovleac și cartofi cu un strop de turmeric, cu efect detoxifiant și anti-îmbătrânire.

Citrice

Conform studiilor, gustul dulce al mandarinelor stimulează buna dispoziție. Folosește-le drept gustare la mijlocul dimineții sau după-amiaza. Da la sucul proaspăt stors de portocale și grapefruit în loc de micul dejun obișnuit pe bază de cafea. Varierea dietei aduce nutrienți organismului și face ca trezirea să fie mai blândă.

Kaki

Are consistența unei budinci și dulceața unui desert. Acest fruct portocaliu strălucitor este bogat în fibre, fosfor, vitamina K, antioxidanți, carotenoizi. În plus, știai că ajută la combaterea colesterolului, scade tensiunea arterială și combate oboseala? Un energizant natural perfect pentru o gustare!

Rodie

Rodia este un antioxidant puternic care poate ajuta la regenerarea celulară, poate îmbunătăți starea de spirit prin contracararea anxietății și a stresului și poate proteja inima. Consumă suc de rodie… neapărat proaspăt!

Castane

De preferat să fie consumate fierte în lapte sau pregătite în tigaie, dar pot fi folosite și sub formă de făină. Castanele au un efect antiinflamator și antioxidant: odată numite „pâinea săracului”, castanele sunt substanțiale, bogate în minerale. Conform studiilor, acestea dau energie prin combaterea oboselii.

Broccoli

Excelente ca garnitură, broccoli este leguma perfectă și pentru condimentarea pastelor. Secretul? Gătitul poate deveni un act de conștientizare a sănătății cuiva. Pregătește broccoli la abur, adaugă ulei de măsline extravirgin crud, ardei iute și multe ierburi aromatice, pentru a fi cultivate în ghivece pe pervaz.

Varză și conopidă

Bogată în fier, fibre, calciu și acizi grași Omega 3, varza este un antiinflamator natural. Împreună cu conopida, acestea sunt două legume prețioase pentru gătitul sănătos, deoarece va ajuta la contracararea gripei și răcelii.

Pere

Știai că acest fruct este bogat în calciu? Potrivite pentru o gustare, perele pot fi folosite și în rețete sărate, de exemplu cu brânză și nuci. Perele luptă împotriva radicalilor liberi și ajută la dietele de slăbire, contribuind la hidratarea organismului.

Leguminoase

Nu știi ce să pregătești pentru cină? Optează pentru supe creme, supe țărănești și salate calde de leguminoase. Bogate în nutrienți, acestea vor încălzi organismul prin stimularea sistemului imunitar. Astfel că într-o clipă te simți în formă, ușor și plin de energie.

Ce să mănânci la prânz toamna?

Alimentele de toamnă sunt multe și versatile. Astfel că ne permit să pregătim prânzuri excelente, rapid și ușor. Dacă ești fan risotto, trebuie să știi că cel cu pere și gorgonzola și cel cu dovleac sunt cu adevărat delicioase.

Cu dovleac poți condimenta lasagna și gnocchi sau poți pregăti o supă delicată. Același lucru este valabil și pentru broccoli: dacă le amesteci împreună cu cartofi fierți, poți pregăti o supă hrănitoare sau le poți adăuga la paste, împreună cu hamsii.

Dacă optezi pentru castane, poți garnisi o friptură gustoasă, în timp ce mazărea poate fi adăugată în tot felul de mâncăruri. Pentru cei care iubesc salatele, se pot prepara diferite tipuri de salate delicioase: salatele de fenicul, portocale și nuci, dar și cu leguminoase.

Ce să mănânci toamna pentru a rămâne în formă?

Alimentele de toamnă sunt bogate în nutrienți, iar aportul lor te ajută să rămâi în formă. Prin urmare, prima regulă pentru a nu te îngrășa este să cumperi doar fructe și legume de sezon, care prin natura lor au proprietăți detoxifiere.

Pentru a rămâne în formă, sunt permise supe și ciorbe cu legume și leguminoase tipice acestei perioade. În primul rând, dovleac și broccoli, ciuperci care favorizează diureza și pot fi folosite pentru a crea atât feluri de mâncare, cât și feluri de mâncare secundare, dar și garnituri excelente și salate cu ingrediente tipice de toamnă, cum ar fi varza și legumele, în general cu frunze verzi.

De asemenea, alege să consumi infuzii și ceaiuri din plante, poate cu un vârf de ghimbir, foarte utile pentru a rămâne în formă și a purifica organismul.

My title page contents