Paste carbonara cu dovlecei

Paste carbonara cu dovlecei. Guanciale, brânză pecorino și ouă combinate cu spaghetele clasice – o adevărată bunătate cremoasă și primitoare. Dar există multe moduri de a pregăti paste carbonara – diferite de fiecare dată.

Astăzi te invit să pregătești acest fel de mâncare primitor într-o versiune vegetariană folosind o formă frumoasă de paste, farfalle (fluturi), care se pretează bine în a fi amestecate cu sosul de ouă și dovlecei tăiați cubulețe, folosit pentru a da o aromă mai delicată și mai ușoară. Pastele carbonara cu dovlecei sunt perfecte pentru cei care doresc un prim fel vegetarian gustos și pentru copii. Atrași de forma pastelor nu vor observa prezența legumelor!

Paste carbonara cu dovlecei

Porții: 4

Preparare: 10 minute

Preparare: 15 minute

Ai nevoie pentru paste carbonara cu dovlecei așa:

320 g paste farfalle sau alt tip de paste (după preferință)

200 g dovlecei

2 gălbenușuri (foarte proaspete)

100 g brânză pecorino (de ras)

Ulei de măsline extravirgin după gust

Sare după gust

Piper negru după gust

Fulgi de brânză Pecorino după gust pentru presărat deasupra

 

Pregătești paste carbonara cu dovlecei așa:

Pentru a face paste carbonara cu dovlecei, mai întâi speli și tai dovleceii, apoi îi tai în bețișoare și din acestea faci cuburi. Între timp, pui pe foc o oală cu apă și un praf de sare și lași să fiarbă. Această apă va fi folosită pentru gătirea pastelor, conform instrucțiunilor de pe ambalaj. Într-o cratiță, încălzești uleiul de măsline.

Adaugi dovleceii și îi rumenești aproximativ 6-7 minute la foc mare. Trebuie să rămână crocanți. Într-un castron, torni gălbenușurile și brânza pecorino și amesteci cu un tel.

Torni un polonic de apă de la gătitul pastelor și amesteci pentru a obține un amestec cremos. Între timp, gătești pastele – după timpul indicat pe ambalaj.

Sărezi și piperezi dovleceii rumeniți și când pastele sunt gata, le scurgi direct în tigaie. Oprești focul și încorporezi amestecul de gălbenuș de ou și brânză.

Amesteci pentru a omogeniza ingredientele, și servești pastele carbonara de dovlecei ornate cu fulgi de pecorino după gust.

Sfat

Servești pastele vegetariene carbonara de îndată ce sunt gata! Congelarea nu este recomandată.

Pentru diversitate, încearcă să înlocuiești dovleceii cu alte legume, cum ar fi fasolea verde, anghinarea sau vinetele. De asemenea, poți înlocui brânza pecorino (dacă nu ai) cu Parmigiano Reggiano!

My title page contents