Toamna e colorata si bogata. Darnica si magica. Aseara, mi-am umplut cosul cu mere, dovlecei, morcovi si nuci si am ticluit o tarta buna sa te lingi pe degete. Initial, reteta asta o foloseam pentru chec, insa acum am virat-o inspre tarta.
INGREDIENTE
- 4 morcovi
- un dovlecel
- 4 mere
- 100 grame de nuci maruntite
- 100 de grame de stafide
- Optional – 100 de grame de merisoare
- un pachet de unt
- 5 oua
- 150 de grame de zahar
- sare
- vanilie
- scortisoara din belsug
- 150 de grame de faina
- o lingurita si jumatate de bicarbonat stins cu zeama de lamaie
MOD DE PREPARARE
- Cureti morcovii, dovleceii si merele si le lasi la scurs intr-o sita
- Separi oule si bati spuma albusurile cu un pic de sare
- Separat, intr-un bol mare – freci galbenusurile cu zaharul. Apoi adaugi faina treptat si untul la temperatura camerei. Amesteci ( sau bagi la mixer) pana obtii o crema.
- Tot aici pui bicarbonatul stins cu zeama de lamaie.
- Te intorci la fructe, pe care le storci bine de zeama.
- Ulterior le pui peste crema de galbenusuri. Adaugi nucile, stafidele si mersioarele.
- In castronul cu crema, adaugi albusul batut spuma si amesteci usor.
- Compozitia obtinuta o poti folosi in forme de briosa sau in tava de tarta. Nu uita sa ungi formele cu un pic de ulei mai ales daca nu sunt din silicon.
- Dai la cuptor – 40 de minute la 170 de grade.
- Nu uita ca din cand in cand sa intepi tarta aflata la cuptor cu o furculita ca sa iasa aerul si sa se coaca bine si la interior.
- Apoi, pofta buna la sanatate!