Cand afara se face frig, copiii cer supa. Cer si simt nevoia de mancare calda, buna, care sa ii incalzeasca. Si, atunci inovam si cerem sfaturi. Alina Stan de la Arome de Poveste ne recomanda supa crema de conopida cu praz.
Conopida este si ea o regina de toamna. Saraca in calorii, este insa extrem de bogata in vitamina C si minerale.
Domnul Praz este un print local, compus din aproximativ 90% apa. El contine fibre dietetice, minerale, si vitamine.
Supa crema de conopida cu praz
INGREDIENTE:
- 700 ml supa de legume (obtinuta prin fierberea intr-un litru de apa cu sare pentru 30 minute a unui morcov, 1 patrunjel, 1 pastarnac, 1 ceapa, o telina mica)
- ulei masline
- 400 gr conopida (cantitate neta-deja curatata)
- 250 gr praz (cantitate neta-deja curatat)
- sare Himalaya dupa gust
MOD DE PREPARARE
- Intai de toate, pune la fiert legumele (morcovi, patrunjel, pastarnac, ceapa, telina, sare) intr-un litru de apa cu sare ca sa obtii supa de legume.
- Apoi curata si taie conopida in buchetele mai mici pentru a o putea spala.
- La fel, se va intampla si cu prazul.
- Intr-o cratita, pune ulei si prazul tocat (bucati de 1 cm). Lasa-l la foc mic aproximativ 4 minute, pana cand se inmoaie putin.
- Adauga peste praz supa de legume (aproximativ 700 ml) si conopida in bucati mai mici. Pasul urmator? Lasa sa fiarba la foc mic pana cand se patrund legumele, aproximativ 10-12 minute.
- Cand legumele sunt fierte, ia cratita de pe foc si paseaza totul in blender.
- Daca mai este nevoie, mai adauga sare.
Reteta o puteti gasi si AICI.