Înghețată Stracciatella pregătită chiar de tine, acasă

Înghețată Stracciatella pregătită chiar de tine, acasă

Înghețată Stracciatella pregătită chiar de tine, acasă te va surprinde cât de delicioasă este. Înghețata Stracciatella este una dintre cele mai iubite înghețate de către toată lumea, indiferent de vârstă. Este o bază de înghețată cremoasă îmbogățită cu fulgi de ciocolată delicioși și crocanți.

Pregătirea unei delicioase înghețate stracciatella de casă este foarte simplă. Trebuie doar să pregătești o bază de înghețată – cremă și chiar înainte de a pune înghețata în congelator, să adaugi ciocolată neagră tocată. Dacă vrei să transformi înghețata într-una specială, poti face și cornete de casă, dar la fel de bine găsești în comerț gata făcute.

Înghețată Stracciatella

Dificultate: ușoară

Preparare: 40 de minute

Gătire: 5 minute

Răcire în frigider: minimum 2 ore

Congelator: 3 ore

Ai nevoie pentru aproximativ 1 kg de înghețată de:

600 ml de lapte integral

100 g de ciocolată neagră

250 g de smântână lichidă proaspătă

250 g de zahăr granulat

1 baton de banilie

Pregătești o înghețată stracciatella așa:

Pentru a pregăti înghețata stracciatella, începe să pregătești baza de înghețată – cremă. Într-o cratiță, pe foc, pui laptele și apoi adaugi și smântâna lichidă proaspătă. Adaugi, de asemenea, zahărul și batonul de vanilie. Amesteci și lași să ajungă la temperatura de 85 de grade (te ajută un termometru sau oprești focul înante de a ajunge în punctul de fierbere. Această procedură are rol de pasteurizare. Apoi iei cratița și o scufunzi într-un bol cu apă rece și cuburi de gheață pentru a provoca răcirea bruscă. Când s-a răcit, muți vasul în frigider, în partea de jos, pentru 2 ore.

După acest timp, răstorni compoziția în vasul unui aparat de înghețată și lași să se amestece până ce compoziția devine solidă și omogenă. Poți face acest lucru și cu ajutorul unui blender sau mixer. Dacă îți place simplă, muți compoziția așa cum este în acest moment într-un vas care va fi pus la congelator pentru 3 ore. Dacă însă preferi să pui și bucățele de ciocolată sau fulgi de biscuiți cu cocolată, înainte cu 1 minut de a opri procesul de mixare, adaugi în compoziție ingredientele menționate, amesteci să se încorporeze uniform și dai vasul la congelator.

După cele 3 ore, înghețata va fi numai bună de consumat într-un cornet sau într-o cupă.

Înghețata Stracciatella se poate păstra la congelator într-un recipient închis ermetic, timp de maximum 1 săptămână.

My title page contents