Biscuiti digestivi ca la Londra

Biscuiti digestivi. Ce sa zic?! Imi plac de cand ma stiu. Mi se par deliciosi cu cafea, dar si cu ceai. Sunt perfecti ca baza pentru cheesecake si la fel de minunati de pus la scoala. Uite ce reteta am compilat.

 

INGREDIENTE:

 

  • 75g de unt
  • 100g faina integrala
  • 65 – 100 gr de fulgi de ovaz
  • ¼ lingurita de bicarbonat de sodiu
  • 50 gr de zahar brun
  • 2-3 lingurite de lapte vegetal
  • Pentru ornat, poti folosi fulgi de migdale, susan, chia, fulgi de ciocolata, merisoare, stafide.

 

MOD DE PREPARARE:

  • Intr-un bol larg,pui untul pe care il zdobesti cu furculita, faina si fulgii de ovaz. Amesteci fara frica – de preferinta cu mana – pana vei obtine un aluat de consistenta celui de paine
  • Adauga bicarbonatul de sodiu stins cu un pic de zeama de lamaie
  • Toarna apoi zaharul si continua sa amesteci
  • Adauga si 2 lingurite de lapte si fa o bila mare din aluat
  • Inveleste-o in folie de plastic si las-o la frigider pentru 30 de minute
  • Cand aluatul s-a racit, intinde-l pe un fund tapetat cu faina. Incearca sa intinzi cu sucitorul o foaie cu grosimea de 1- 1,5 cm
  • Apoi taie forme rotunde cu gura unui pahar
  • Aranjeaza totul in tava de copt ( unsa in prealabil cu un pic de ulei de cocos)
  • Daca le vrei cu decoratiuni deasupra, acum e momentul pentru nuci si fructe uscate
  • Pune-le la copt – in cuptorul preincalzit la 170 de grade – pentru vreo 10-12 minute pana ce incep sa se rumeneasca.
  • Odata ce s-au racit usor, poti adauga deasupra si fugi de ciocolata – daca vrei

 

Bucurii la mici si mari!

 

Sursa foto: Pinterest.

My title page contents