Alimente de evitat dacă ai celulită

Alimente de evitat dacă ai celulită. Celulita este o afecțiune care afectează dermul, stratul de piele situat sub epidermă, și se dezvoltă în principal pe coapse, fese și abdomenul superior. De regulă, cele ma afectate sunt femeile aflate la vârsta fertilă, indiferent dacă sunt supraponderale sau obeze, și afectează rar bărbații. În unele cazuri, poate apărea (întotdeauna pe stomac, coapse și fese) dacă există o scădere a nivelului de androgeni. (hormoni sexuali masculini).

Ce rol are almentația și ce măsuri să iei dacă te confrunți cu celulita?

Alimente de evitat dacă ai celulită

Principala greșeală atunci când ai celulită este să bei prea puțină apă în timpul zilei. De fapt, pentru o hidratare corectă, e nevoie să bei 8-10 pahare de apă pe zi (circa 1,5-2 L). Unele păreri susțin că apele oligominerale în comparație cu cele mineralizate contracarează mai bine celulita. Însă aceasta este o știre falsă, deoarece ceea ce este important este volumul zilnic de apă consumat, mai degrabă decât calitatea acesteia. În consecință, este bine să evitați alimentele care provoacă retenție de apă, favorizând stagnarea limfatică și venoasă, precum:

Sarea

Este indicat să reduci canttatea de sare adăugată preparatelor pentru a le aroma (de exemplu, în apa de gătit a pastelor, în salată, în legume etc.), deoarece este o sursă importantă de sodiu, element cu rol primordial în distribuția fluidelor corporale (un exces al acesteia favorizează stagnarea lichidelor ). În loc de sare, poți folosi condimente sau câte o linguriță de parmezan ras pentru a aroma primele feluri și piureurile de legume. Această brânză conține cea mai mare cantitate de calciu dintre cele consumate în mod obișnuit. În plus, oferă și proteine ​​bune, cu o valoare biologică ridicată (cu cei 9 aminoacizi esențiali), vitamine esențiale pentru sănătate precum B2 și B12 și antioxidanți precum vitamina A, zinc și seleniu.

Alimente în saramură

…deoarece sunt extrem de bogate în sare.

Leguminoase, roșii decojite, supe, carne, ton și alte conserve

… dn cauza conținutului ridicat de sodiu folosit pentru conservare.

Gustări ambalate

Tartine, hamburgeri și cartofi prăjiți sau alte alimente tipice de tip fast-food (junk food), pizza și focaccia etc. Aceste alimente pot conține concentrații mari de grăsimi trans saturate, care sunt dăunătoare țesutului vascular și circulației sanguine.

Zahăr adăugat (alb sau de trestie, miere, siropuri etc.)

Atât cel prezent în alimente și băuturi industriale și/sau artizanale, cât și cel adăugat la alimentele de casă: ceaiuri reci, sucuri de fructe și băuturi răcoritoare îndulcite, biscuiți, deserturi, bomboane, siropuri aromate, ciocolată cu lapte etc. Aceste alimente au un conținut ridicat de zaharuri simple care, dacă sunt consumate în exces, pot duce la creșterea în greutate.

De aceea, este bine să-ți formezi obiceiul să nu bei băuturi dulci și să nu adaugi zahăr în ceaiul sau cafeaua zilei.

Mezeluri precum cârnați, salam, pește afumat și ambalat în vid etc.

Din cauza conținutului ridicat de sare utilzat în procesele de fabricație; aceeași situație și pentru peștele afumat și ambalat în vid.

Alcool, inclusiv vin și bere

Motivul? Deoarece alcoolul este bogat în calorii goale.

O dietă sănătoasă poate îmbunătăți pielea și țesutul conjunctiv, făcându-le mai puternice, mai sănătoase și mai elastice. Menținerea hidratării și alimentația corectă va evita prin urmare retenția de apă care accentuează aspectul celulitei.

 

My title page contents