Alimente de evitat în timpul verii – Cârnați, băuturi zaharoase, maioneză: unele alimente sunt mai bine de evitat până când trece căldura. Mesajul pe care corpul nostru ni-l transmite în această perioadă trebuie să fie auzit: mâncarea ușoară este o necesitate atunci când temperaturile încep să crească. Pentru bunăstarea noastră, unele alimente ar trebui evitate în orice moment, altele ar trebui amânate pentru consum, până la sfârșitul perioadei calde. Astfel putem preveni ca acestea să devină dăunătoare corpului nostru.
Așadar, care sunt alimentele și băuturile de evitat în lunile de vară, potrivit nutriționiștilor și experților în nutriție?
Alimente de evitat în timpul verii
Băuturi zaharoase și alcoolice, deoarece sunt bogate în calorii și cresc senzația de căldură. Prin urmare, duc la transpirație și deshidratare. Același lucru se întâmplă și cu alimentele prăjite, care ar trebui reduse cât mai mult posibil în acest sezon. Acestea pot îngreuna digestia: în plus, dacă sunt prăjite în ulei expirat pot provoca probleme gastrointestinale.
Alimente bune, dar care tind să se transforme rapid într-unele rele
Ciocolată cu lapte, care tinde să se topească și astfel să-și schimbe aspectul și textura, cu riscuri mai mari de perisabilitate. Maioneza și sosurile care conțin ouă. Acestea se pot deteriora foarte rapid, din cauza schimbărilor de temperatură, care sunt mai normale în timpul verii. Unt, margarină și altele asemenea, care sunt greu de digerat, deoarece rămân în stomac pentru o lungă perioadă de timp.
Fără alimente picante și mezeluri
În zilele calde trebuie evitate alimentele picante, care ridică temperatura corpului. Ardeiul iute și ghimbirul sunt excluse, deoarece facilitează digestia, calmează foamea și îmbunătățesc circulația sângelui. Fără carne procesată! Bogată în grăsimi saturate și colesterol „rău”, carnea procesată conține prea multă sare și este greu de digerat, astfel că poate crește retenția de apă.
Cafea? Cu moderație!
Undă verde pentru cafea (în doze moderate), care are un efect diuretic, precum și digestiv. În plus, este un bun remediu împotriva tensiunii arteriale scăzute.