In asteptarea lui Bebe 2

Daca esti in asteptarea lui Bebe 2? Iata cateva lucruri de care trebuie sa stii cand esti insarcinata cu al doilea copil.

 1. Nu exista „momentul perfect”.

Asa cum nu exista momentul perfect nici pentru prima sarcina, nu-l vei gasi nici la a doua. Sosirea pe lume a celui de-al doilea copil va aduce un nou tumult in viata voastra, va fio noua cursa intr-un montagne russe nebunesc dar, mai mult decat orice, va va aduce momente incredibile.

 

 1. Nu vei avea niciun control.

Cand erai insarcinata cu primul tau copil reuseai sa gasesti timp pentru tine. Din simplul motiv ca nu exista un alt copil de care sa ai grija. Cu al doilea la bord, cea mai buna atitudine este sa te lasi purtata de val. Face bine la sanatatea mintala si e cea mai buna pregatire de care poti avea parte pentru ceea ce urmeaza dupa nastere.

 

 1. Nicio lectie nu-l va pregati pe fratele mai mare pentru noul venit.

Exact asa cum nici tu nu devi experta dupa ore de pregatire antenatala sau zeci de carti citite, nici el nu va pricepe nimic din ce i se pregateste. Antrenamentul se face pe viu, dupa nastere, iar cararea aceasta nu e deloc batatorita.

 1. Nu-ti mai pune nimeni covorul rosu pana la maternitate.

Pentru ca asa cum simti si tu – sunt la al doilea, am mai facut asta – la fel gandesc si ceilalti din jurul tau.

 

 1. Nu va fi la fel.

La prima sarcina ai experimentat o multime de senzatii noi. Te gandesti acum ca stii cum e sa fii insarcinata DAR, asa cum fiecare copil e diferit (vei vedea…), nici cele noua luni nu sunt la fel (vei vedea si asta!).

 

 1. Te vei simti ingrozita.

Chiar daca nu exista niciun oscior din corpul tau care sa nu-si doreasca acest copil, vor fi momente cand vei gandi „Oare e o idee proasta?!”. Linisteste-ti hormonii si stai de vorba cu micutul pe care il ai deja, iar restul va veni de la sine. Totul va fi minunat!

 

 1. Te vei simti… impartita.

Indiferent cati ani de iubire nebuna i-ai aratat primului copil, in asteptarea celui de-al doilea vei simti ca e cel putin nedrept fata de primul sa-ti imparti iubirea. Dar iubirea de mama nu se imparte, ci se inmulteste odata cu sosirea pe lumea al celui de-al doilea copil. Vei vedea ca asa este.

 

 1. Vei uita ca esti insarcinata.

Da, serios, vor exista si astfel de momente. Multumesti pentru asta primului tau copil care cere atentie, doar esti mamica lui.

 1. Travaliul va fi mai scurt.

De cele mai multe ori, travaliul celei de-a doua sarcini va fi mai scurt decat cel de la prima sarcina. Asa ca nu pleca departe de maternitate cand ajungi spre sfarsitul sarcinii.

 

 1. Vei fi mult mai relaxata.

Insarcinata cu primul bebe, ai inrosit motoarele de cautare ale Internetului ori de cate ori simteai un disconfort. La a doua sarcina esti mult mai relaxata, asa ca bucura-te de aceasta liniste.

 

 1. Esti pe jumatate experta.

Ti-aduci aminte cum era cand ai intrat in travaliu cu primul? Bagajul facut pe astepta de la usa de trei zile, iar camera micutului era pregatita de cel putin doua luni. Acum, la a doua sarcina, cand vor aparea durerile nasterii vei insfaca periuta de dinti si telefonul si vei fi gata. Zambesti? Foarte bine, asta era si intentia noastra!

 

Nastere usoara!

 

 

My title page contents