In premiera, Opera Comica pentru Copii deschide in aceasta toamna 5 ateliere pentru copii si tineri cu varsta de pana la 18 ani. Atelierele „Micul Artist” pun la dispozitia tuturor celor interesati programe extracurriculare de balet, muzica corala, arta fotografica, oratorie si street dance.

 

nscrierile au loc intre 1-15 septembrie 2016, prin completarea unor formulare online*. Regulamentul este disponibil pe site-ul institutiei. In urma inscrierilor, organizatorii vor anunta calendarul activitatilor.

Cursurile sunt sustinute de specialisti cu experienta in domeniu, care isi propun sa valorifice talentele artistice si calitatile native ale copiilor, prin intermediul educatiei non-formale.

Atelierul „Micul Artist” de Balet cu Jaqueline Bratu

La acest atelier, copiii invata sa se coordoneze, sa se respecte si sa colaboreze pe scena, la fel ca in viata de zi cu zi. Si o fac cu bucurie, intr-un spirit de prietenie si respect reciproc. Coregrafia modeleaza trupuri, minti si suflete.

Cu o experienta de peste 35 ani in arta baletului, Jaqueline Bratu dezvolta copiilor, prin metode si mijloace moderne, o postura corecta si eleganta, flexibilitate, forta, putere, echilibru, coordonare, ajutandu-i astfel, sa devina profesionisti desavarsiti in aceasta arta. Pe langa dezvoltarea motricitatii, in cadrul orelor de balet, coregrafa pune in valoare abilitatile de ascultare, concentrare, luare si asumare de decizii ale copilului tau, il invata sa imparta cu ceilalti, sa lucreze in echipa, sa coopereze, sa detina aptitudini de lider. O atentie sporita se acorda si partii emotionale a celui mic, indreptandu-l spre frumos, prin ariile muzicale ascultate, si mai cu seama oferindu-i incredere in fortele proprii.

Atelierul „Micul Artist” de Muzica corala cu Madalina Enachescu

La acest atelier, copiii vor invata sa interpreteze vocal cantece apartinand repertoriului national si international, sa interpreteze vocal cantece in diferite aranjamente armonice si polifonice (unison sau 2-3 voci), sa participe la diferite recitaluri, sa respecte indicatiile de interpretare si gestica dirijorala, sa-si insuseasca deprinderile specifice de cant – tinuta corporala, respiratie, dictie, emisie, articulatie.

 

Madalina Enachescu este absolventa a Universitatii Nationale de Muzica, Facultatea de Pedagogie Muzicala. In anul 2003, in urma unui concurs organizat de Corul National de Camera “Madrigal – Marin Constantin” este angajata in functia de corist si ulterior de artist liric. A acumulat experienta profesionala sub bagheta maestrului Marin Constantin, precum si a dirijorilor secunzi Emanuel Pecingina si Anna Ungureanu. Concerteaza sub bagheta maestrilor Ion Marin, Voicu Popescu, Cristian Mandeal, Horia Andreescu. Din anul 2005, este profesor titular al catedrei de educatie muzicala a Colegiului National „Elena Cuza”. „Sustin invatarea muzicii prin sunete frumoase si armonioase si multe, foarte multe zambete”.

 

Atelierul „Micul Artist” de Arta fotografica cu Cristina Radulescu

La acest atelier, copiii vor invata sa isi foloseasca aparatul de fotografiat intr-un mod corect si isi vor insusi notiunile tehnice necesare. Cursul presupune un joc continuu prin care cei mici vor deprinde limbajul fotografic foarte usor. Sedintele noastre nu inseamna doar joc si joaca, ci si asimilarea unor cunostinte de ordin cultural. Teoria culorilor cu Goethe il va ajuta pe copilul tau sa se raporteze intr-un mod diferit si sanatos la culorile din jurul lui.

Cristina Radulescu a descoperit fotografia imbratisand obiectul de arta, iar astazi i-a devenit un mod de a gandi. A urmat un curs de grafica publicitara. Are 5 albume de arta publicate si peste 4.000 de obiecte de arta fotografiate. Urmeaza un curs de fotografie acreditat de Ministerul Muncii. „Fotografia mi-a dezvoltat atentia distributiva si atentia detaliului, am invatat sa ma raportez sanatos la lumea inconjuratoare. Vreau sa transmit bucuria acestor calitati si celor care sunt la inceput de drum”.

Atelierul „Micul Artist” de Oratorie cu Nae Sovaiala

La sfarsitul acestui atelier, participantii vor putea sa tina un discurs in public fara emotii vizibile, sa vorbeasca clar si cu dictie, sa varieze tonalitatea, volumul si intonatia unui discurs, sa poata sa proiecteze emotii in public prin discurs; sa transmita mesaje in mod persuasiv prin povesti.

Nae Sovaiala a inceput retorica si oratoria in urma cu 8 ani, cand a vazut cum o mana de liceeni a captat o sala intreaga. In 2011, a fost antrenorul echipei de debate a lotului national pentru campionatul mondial de argumentare. „Retorica si oratoria mi-au deschis perspectivele, m-au facut sa am incredere in mine”.

Atelierul „Micul Artist” de Street Dance cu Ionut Picincu (Hammer)

La acest atelier, copiii invata despre muzicalitate, acrobatii, pasii de baza ai street dance-ului si coordonarea miscarilor.

Dansator cu 16 ani de experienta, Ionut Picincu a participat la mai multe productii de teatru, videoclipuri, show-uri live si TV. „Pentru mine, dansul este un mod de viata sanatos, educativ si un stimul prin care poti sa iti depasesti limitele de comunicare. Daca as avea sansa sa ma nasc pentru a doua oara, aceeasi cale as alege-o. Dansul nu inseamna doar miscare, ci este un mijloc artistic de exprimare a unui mesaj printr-o succesiune de miscari ritmice, variate si expresive ale corpului, executate in ritmul muzicii”.

Formularele de inscriere a copiilor la Atelierele „Micul Artist” sunt disponibile aici:

BALET – https://goo.gl/forms/9rLs81l9EtgO3w032

COR – https://goo.gl/forms/4trVSZCFOXkymSk52

FOTO – https://goo.gl/forms/zeovou19wEsXJ0hv1

ORATORIE – https://goo.gl/forms/XKMWTHgoqc9fx2hr1

STREET-DANCE – https://goo.gl/forms/u91Qd5eULqhOZwRB3

 

Opera Comica pentru Copii este o institutie publica de cultura aflata in subordinea Consiliului General al Municipiului Bucuresti. Unica in lume prin segmentul de public caruia i se adreseaza, Opera Comica pentru Copii a reusit pana in prezent performanta de a castiga 70 de premii nationale si internationale la festivalurile de profil. Cu peste 70 de titluri de opera, opereta, musical si balet in repertoriu, institutia sustine anual peste 250 de reprezentatii atat la sediu, cat si in turneele nationale si internationale pe care le desfasoara.

 

My title page contents