Bame cu roșii cherry la tigaie, un deliciu pentru o zi de vară! Bama este o legumă din Africa, a cărei formă alungită este foarte asemănătoare cu ardeii iuți, de culoare verde.
Bame cu roșii cherry într-o tigaie este o adevărată descoperire, o farfurie diferită de pus pe masă, care este pregătită într-un timp scurt și care cucerește mesenii cu aroma sa nouă și proaspătă.
Încearcă și tu această rețetă!
Bame cu roșii cherry la tigaie
Porții: 4
Ai nevoie de:
500 g bame
300 g de roșii cherry
1 cățel de usturoi
un strop de ulei de măsline extra virgin
un vârf de sare
un vârf de piper negru măcinat.
Pregătești bame cu roșii cherry la tigaie așa:
Mai întâi începi prin curățarea bamelor: clătești bamele sub apă curentă și apoi le pui într-o sită să se scurgă.
Între timp, speli roșiile cherry și le usuci cu o cârpă curată. Cu un cuțit le tai pe toate în jumătate și le pui într-un recipient.
Încălzești la foc mic un strop de ulei de măsline extravirgin, împreună cu un cățel de usturoi. Când s-a încins uleiul, adaugi roșiile cherry și le lași la călit aproximativ zece minute, scuturând din tigaia pentru a nu se arde roșiile.
Iei fiecare bamă și îndepărtezi fiecare bucată de pețiol, apoi le tai în felii de aproximativ jumătate de centimetru în diagonală.
În acest moment, înmoi bamele în tigaie împreună cu roșiile cherry, adaugi un vârf de sare și gătești bamele timp de 10-15 minute, după cum este necesar, adăugând câteva linguri de apă fierbinte pentru a prelungi gătitul.
Odată ce totul este gata, adaugi un vârf de linguriță de piper negru măcinat, potrivești gustul cu sare; la final, servește porțiile de bame cu roșii cherry cât sunt încă fierbinți.
Câteva sfaturi
Poți înlocui cățelul de usturoi cu șalotă, îmbogățind astfel gustul și aroma;
La sfârșitul gătitului, dacă preferi, presară totul cu ierburi aromatice, cum ar fi cimbru sau busuioc proaspăt tocat manual.