beneficiile îmbrățișării

Beneficiile îmbrățișării sunt numeroase și îi ajută pe cei mici să se dezvolte din multe puncte de vedere. Tocmai de aceea, ar fi bine să nu uitați să îi acordați zilnic o îmbrățișare celui mic!

Gesturile frumoase ne ajută mereu să ne simțim mai bine și să fim fericiți. Îmbrățișările, mai ales pentru copii, dar ctegoric și pentru adulți au o mulțime de beneficii. Nimic nu se compară cu o îmbrățișare meritată după o notă mare la școală, înainte de culcare, sau atunci când ai ajuns de la job și îi strângi în brațe pe cei mici.

Astfel, copii se bucură de beneficiile îmbrățișării, care sunt numeroase și care îi ajută pe cei mici mai ales să se dezvolte armonios. De ce? Pentru ca o îmbrățișare îl poate ajută pe cel mic să fie mai deștept, mai sigur pe cel sau mai fericit, ca să nu mai vorbim de legătura puternică pe care o stabilește între voi.

Care sunt beneficiile îmbrățișării pentru copii?

Potrivit Parentingforbrain.com, iată de ce beneficii se bucură copiii atunci când sunt îmbrățișați:

Îmbrățisările îi ajută pe cei mici să fie mai deștepți – Cei mici au nevoie de diferite tipuri de contact fizic, mai ales cele cu un impact pozitiv. Tocmai de aceea, o îmbrățișsare are un impact important asupra copilului. Mai mult decât atât, este bine că îmbrățișările să fie calde și delicate. Îmbrățișările mențin sănătoasă starea celui mic!

Copiii care se bucură de îmbrățișări sunt mai sănătoși – Oxitocina este un hormon eliberat în timpul îmbrățișării, cunoscută și sub numele de hormonul iubirii. Oxitocina, potrivit Parentingforbrain.com, poate întări sistemul imunitar. Astfel, organismul celor mici poate deveni mai putenric. 

Îmbrățișările calmează crizele de plâns ale copilașului – O îmnrățișare poate fi un bun calmant pentru cei mici, chiar dacă mulți părinți se tem că astfel i-ar putea răsfăța pe copii. Când cei mici pierd controlul emoțiilor lor, au nevoie din când în când și de o îmbrățișare de la tine, care să îi ajute și să le demonstreze că ești acolo pentru ei.

Copiii îmbrățișați sunt mai rezistenți la stres – Fie că îți place sau nu, ești supusă zilnic unui stres, mai mare sau mai mic. Și cei mici sunt stresați, iar stresul le poate afecta dezoltarea. Îmbrățișările însă îi ajută pe copii să se relaxeze și să se simtă mai bine.

Îmbrățișările îi ajută să se simtă  iubiți – Nu mai este un secret faptul că o îmbrățișare este o dovadă de afecțiune. În cazul celor mici, îmbrățișările sunt o modalitate prin care să elibere oxitocină, hormonul iubirii, iar astfel ei devin mai fericiți. 

Beneficiile îmbrățișării în relația cu copilul tău – În relația cu copilul tău îmbrățișările au un impact important. Ele vă vor ajuta să sporiți încrederea, să le reduceți copiilor sentimentele de frică și să vă îmbunătățiți relația. 

 

 

My title page contents