Biscuiti si iar biscuiti. Dar nu de orice fel, corect? Pai uite ca iar vine week-end-ul peste noi si e rost de tricotat ceva bun si parfumat pentru gurite dornice de ceva dulce. Si musai sanatos. Alegerea de azi: biscuiti din quinoa si migdale cu crema de ciocolata. Si cu aroma de menta. In cazul de fata, fara gluten, dar puteti sa ii faceti oricum si oricand. Sunt un deliciu!
INGREDIENTE BISCUTI DIN QUINOA SI MIGDALE
- 200 grame faina quinoa ( sau faina normala de grau)
- 200 grame faina de migdale sau fulgi de migdale
- 200 grame de zahar sau 150 ml sirop de agave sau xylitol
- 2 ligurite esenta de migdale
- 3 linguri de apa de trandafiri ( gasiti la raioanele arabesti din hypermarket)
- O lingura de unt de cocos
MOD DE PREPARARE BISCUTI DIN QUINOA SI MIGDALE
- Pui toate ingredientele la blender si mixezi bine.
- Vei obtine o bila de aluat pe care o invelesti in folie de plastic si o bagi la frigider pentru 15-20 de minute.
- Ulterior, intinzi aluatul pe un fund tapetat cu faina si decupezi forme rotunde ( cu un pahar de vin sau de cognac).
- Preincalzesti cuptorul la 180 de grade.
- Si apoi, bagi biscuitii la cuptor ( intr-o tava pe care ai pus o hartie de copt)
INGREDIENTE CREMA DE CICOLATA
- O CIOCOLATA AMARUIE
- O SMANTANA DE COCOS SAU O SMANATNA DULCE DE 150 ML
- 100 DE GRAME UNT DE COCOS
- ULEI DE MENTA – 2-3 LINGURITE
- 3-4 LINGURI DE XYLITOL ( ZAHAR DE MESTEACAN) SAU SIROP DE AGAVE.
MOD DE PREPARARE CREMA DE CICOLATA
- Topeste ingredientele intr-o craticioara la bain marie.
- AmestecI apoi incet ca sa se patrunda bine aromele
- Daca vrei o crema cu mai multa consistenta, sa o bagi un pic ( 10 minute) la frigider dupa ce s-a racit.
- Cand s-au racit biscuitii din cuptor, pui cate o lingura de crema in centrul lui si apoi vii cu altul deasupra ca sa obtii o pereche frumoasa si delicioasa.
- Pofta buna la sanatate!