Brioșe cu dovleac: O versiune sănătoasă și gustoasă a brioșelor clasice

Brioșe cu dovleac: O versiune sănătoasă și gustoasă a brioșelor clasice.

Brioșe cu dovleac: O versiune sănătoasă și gustoasă a brioșelor clasice. Rețeta de brioșe de dovleac este foarte ușor de făcut. Și astfel vei coace dulciuri delicioase și parfumate, perfecte pentru perioada de toamnă. Brioșele de dovleac sunt dulciuri delicioase care sunt ideale pentru a le prepara și a le oferi în perioada de toamnă, când dovleacul este în plin sezon de recoltare și este posibil să-l găsești proaspăt și plin de gust.

Cu această rețetă poți face brioșe cu dovleac fără unt și le poți savura așa cum sunt sau le poți umple în multe moduri diferite.

De fapt, sunt excelente tăiate și unse cu gemuri sau o cremă tartinabilă cu cacao și alune. Și da, bineînțeles că devin puțin mai calorice, dar din când în când trebuie să te răsfeți!

Încântă-ți papilele și pe oaspeții tăi sau pur și simplu pe membrii familiei cu o invitație la o gustare dulce de după-amiază. Brioșele cu dovleac sunt delicioase alături de un ceai sau de o ciocolată caldă.

 

Brioșe cu dovleac

Ai nevoie de:

1 1/2 cană făină integrală de grâu

1 cană dovleac copt și transformat în piure

1/2 cană zahăr brun

1/4 cană ulei vegetal

1 ou

1 linguriță scorțișoară măcinată

1/2 linguriță nucșoară

1/2 linguriță bicarbonat de sodiu

1/4 linguriță sare

1 linguriță extract de vanilie

1/2 cană nuci (sau sâmburi) tocate (opțional)

 

Pregătești brioșe cu dovleac așa:

Mai întâi, preîncălzești cuptorul la 180°C și tapetezi o tavă de brioșe cu pahare de hârtie. Sau, dacă ai, poți folosi forme de silicon care nu trebuie unse sau tapetate cu hârtie de copt.

Într-un castron mare, amesteci dovleacul, zahărul, uleiul vegetal, oul și extractul de vanilie.

Într-un alt castron, cerni făina, scorțișoara, nucșoara, bicarbonatul de sodiu și sarea.

Combini ingredientele uscate și umede și amesteci până se omogenizează.

Dacă dorești, adaugi nuci sau alune tocate și amesteci bine.

Umpli cupele de brioșe cu aluatul până la 2/3 din spațiu.

Coci brioșele într-un cuptor preîncălzit timp de aproximativ 20-25 de minute sau până când brioșele sunt aurii. Testezi cu o scobitoare introdusă în centru și dacă iese curată, înseamnă că sunt gata coapte.

Lași brioșele să se răcească înainte de servire.

My title page contents