Brioșe cu spanac, pufoase și gustoase

Brioșe cu spanac, pufoase și gustoase

Brioșe cu spanac – Perfecte ca mâncare pentru bufet sau la masă ca aperitiv, brioșele cu spanac sunt gustoase și foarte ușor de preparat acasă. În plus, reprezintă un mod frumos și original de a-i face pe copii să mănânce spanac. De obicei, aceștia nu sunt foarte pasionați de legume.

Brioșe cu spanac

Porții: 4

Pregătire: 35 de minute

Ai nevoie de:

200 g spanac proaspăt (sau congelat)

250 g făină

50 g parmezan ras

2 ouă

100 ml lapte

1 plic de drojdie uscată

ulei după gust

sare după gust

piper negru după gust

1 cățel de usturoi

Pregătești brioșe cu spanac așa:

Mai întâi cureți, speli și fierbi spanacul în foarte puțină apă și sare, apoi sotezi ușor spanacul într-o tigaie cu puțin ulei și usturoi, astfel încât să se prăjească timp de câteva minute.

Apoi scoți imediat cățelul de usturoi și tai spanacul cu ajutorul unei foarfece de bucătărie, astfel încât frunzele să nu fie prea lungi. Lași spanacul să se răcească bine, înainte de a-l amesteca cu celelalte ingrediente.

Între timp, pregătești brioșele urmând rețeta clasică a acestui preparat tipic american. Începi să separi ingredientele solide de cele lichide și le pui în două recipiente separate.

Într-un bol amesteci cu grijă făina, parmezanul, sarea, piperul și, în final drojdia (cernută mai întâi prin strecurătoare). În cel de-al doilea bol pui ouăle, laptele și uleiul și formezi o cremă omogenă.

Apoi combini cele două compoziții și le amesteci bine cu un tel, combinând spanacul la sfârșit. Totul trebuie să fie bine omogenizat și fără bulgări.

Torni amestecul în interiorul formelor de hârtie speciale pentru brioșe, pe care le-ai presărat în prealabil cu puțin pesmet.

De asemenea, presari pesmet și pe suprafața brioșelor, astfel încât să se formeze o crustă mică în timp ce brioșele se află în cuptor.

Coci brioșele în cuptorul încins la 180 de grade Celsius, timp de aproximativ 20 de minute, după care le lași să se răcească înainte de servire.

My title page contents