Brioșe umplute cu căpșuni și decorate cu rozete de frișcă

BRIOȘE UMPLUTE CU CĂPȘUNI ȘI DECORATE CU ROZETE DE FRIȘCĂ

Când vine vorba despre deserturi cu căpșuni, posibilitățile sunt infinite. Iar brioșele sunt un desert mereu la îndemână, pe placul multora dintre noi, dar mai ales al copiilor. Mai jos găsești varianta cu gem de căpșuni, dar îl poți înlocui cu un sos proaspăt de căpșuni.

 

Știai că…

  • Căpșunile sunt bogate în vitaminele C și A, fiind astfel de mare ajutor pentru sănătatea pielii și a părului?
  • Căpșunile au propriul lor muzeu, în Belgia?

Brioșe umplute cu căpșuni și decorate cu frișcă

Porții: 12 bucăți

Preparare: 40 minute

Coacere: 30 minute

 

Ai nevoie pentru aluat de:

250 g făină

100 g zahăr

1 plic zahăr vanilat

½ plic praf de copt

50 g unt topit

2 ouă

250 ml lapte

1 praf sare

Mai ai nevoie în plus de:

12 lingurițe gem de căpșuni

200 ml frișcă

2 linguri zahăr vanilat

1 plic praf întăritor de frișcă

10 lingurițe sirop de căpșuni

 

Pregătești brioșe umplute cu căpșuni așa:

1. Încingi cuptorul la 180 de grade Celsius. Iei o formă de brioșe și tapetezi fiecare adâncitură cu hârtie specială pentru brioșe. Amesteci într-un castron ingredientele uscate pentru aluat. În al doilea castron amesteci untul cu ouăle. Adaugi laptele și încorporezi ingredientele uscate.

2. Repartizezi uniform jumătate din cantitatea de aluat în formele de brioșe. Pui apoi în fiecare adâncitură câte o linguriță de gem și acoperi cu restul de aluat. Formele trebuie să fie pline doar două treimi. O treime trebuie să rămână liberă, pentru a avea loc să crească aluatul. Coci brioșele aproximativ 25-30 de minute la cuptor. Le scoți și le lași să se răcească. Apoi le scoți din tavă și le lași în formele de hârtie. Există forme colorate pentru brioșe din silicon sau din hârtie specială, cu diferite modele.

3. Bați frișca împreună cu praful întăritor și cu zahărul vanilat. Cu ajutorul șprițului faci rozete de frișcă peste brioșele reci. Decorezi și cu sirop de căpșuni. Sunt delicioase și foarte aspectuoase!

My title page contents