Brownies cu alune de pădure. Află cum să pregătești pătrate delicioase de ciocolată și fructe uscate. Moi la interior și cu o ușoară crustă la exterior, prăjiturelele brownies sunt adesea servite ca desert însoțit de frișcă sau înghețată de vanilie, dar de fapt se nasc ca un desert ambulant, practic și ușor de transportat.
Mai jos vei găsi rețeta originală cu ciocolată neagră, cacao și alune, dar există multe variante pe care le poți experimenta. Încearcă și tu să pregătești brownies și vei descoperi cât de delicioase sunt, dar și cât de simplu de făcut.
Brownies cu alune de pădure
Preparare: 30 de minute
Preparare: 30 de minute
Porții: 8 persoane
Ai nevoie pentru a prepara brownies cu alune de pădure de:
O formă de copt de 21×28 cm diametru
260 g de ciocolată neagră cu 55% cacao
170 g alune de pădure întregi decojite
160 g zahar
150 g unt
2 ouă (110 g) medii la temperatura camerei
90 g făină 00
20 g pudră de cacao neîndulcită
1 praf de sare fină
Pregătești brownies așa:
Pentru a face negresele, mai întâi toci și topești ciocolata neagră la bain-marie sau în cuptorul cu microunde și o torni apoi într-un castron. Topești untul și îl adaugi peste ciocolata topită. Apoi amesteci energic cu o spatulă și lași crema să se răcească.
Între timp, prăjești alunele într-o tigaie și le dai deoparte. Într-un castron mare, pui ouăle și zahărul, apoi le bați cu un tel electric adăugând praful de sare.
Când ai obținut un amestec ușor și pufos, adaugi amestecul de ciocolată și unt cald și amesteci câteva minute cu un tel. În cele din urmă, cerni făina și pudra de cacao în castron.
Încorporezi pulberile cu un tel până obții un aluat strălucitor și omogen. În acest moment, adaugi alunele prăjite și le încorporezi cu un tel.
Tapetezi o matriță de 21×28 cm cu hârtie pergament, torni aluatul înăuntru și nivelezi uniform. Coci prăjiturelele într-un cuptor static la 180 ° timp de 25 de minute.
După timpul de coacere, scoți din cuptor și lași prăjitura să se răcească complet, apoi o împarți în pătrate. Acum e momentul ca brownies să fie savurate!
Conservare
Prăjiturelele brownies pot fi păstrate timp de 3-4 zile la temperatura camerei.
De asemenea pot fi congelate imediat ce au fost coapte.
Sfat
După adăugarea ciocolatei topite, poți aromatiza aluatul de brownie cu scorțișoară, ghimbir sau boabe de tonka.
Alunele pot fi înlocuite cu alte nuci prăjite, cum ar fi migdale, nuci pecan sau alune!
Pentru o aromă și mai intensă poți folosi o ciocolată neagră 65-70%.
Încercați să înlocuiești o parte din unt (până la 50%) cu ulei de cocos pentru o aromă mai fructată!