Budincă de vanilie cu căpșuni și lămâie. Această budincă este un desert proaspăt, perfect pentru primăvară. Excelent la sfârșitul unei mese sau pentru o pauză dulce. Unde mai pui că se pregătește destul de rapid.
Poți pregăti budinca în orice sezon, atât cu fructe proaspete, cât și congelate. Pentru a accentua culoarea budincii, poți adăuga un praf de șofran. Folosește lămâie bio, pentru a putea consuma în siguranță coaja acesteia.
Budincă de vanilie cu căpșuni
Porții: 4
Pregătire: 25 minute
Ai nevoie pentru budincă de:
1 plic de mix pentru budincă cu aromă de vanilie
3 linguri de zahăr
500 ml lapte
coaja de la o lămâie
Ai nevoie pentru jeleu de:
300 g căpșune
50 g zahăr
30 ml suc de lămâie
Ai nevoie pentru decor de:
60 g căpșune
Pregătești budinca așa:
1. Amesteci praful de budincă cu zahărul și laptele, urmând instrucțiunile de pe ambalaj.
2. Apoi torni crema în 4 pahare mici și o dai la frigider pentru 2 ore.
3. Tai căpșunile în bucăți mici și le pui într-o cratiță cu zahărul și cu sucul de lămâie.
4. Lași să fiarbă 10 minute și apoi amesteci ușor jeleul cu un blender.
5. Decorezi fiecare pahar cu budincă cu o parte jeleu de căpșuni și lămâie și jumătate cu felii, cubulețe sau jumătăți de căpșuni.
6. Budinca rămasă poate fi păstrată la frigider și consumată în 48 de ore.