Burger de morcovi. Din când în când, copiii poftesc la burgeri. Și da, au voie să mănânce un burger cu carne. Dar dacă regimul unui copil nu permite, poate înlocui carnea cu morcov, combinat cu alte ingrediente delicioase. Și de ce nu… chiar și adulții!
Pregătire: circa 40 de minute
Ai nevoie pentru burger de morcovi de:
3 morcovi mijlocii
1 legătură de pătrunjel
1 ou
2-3 linguri de pesmet
puțină sare iodată
piper negru, proaspăt măcinat
2 linguri ulei
4 chifle cu susan
circa 120 g brânză de vaci, cu verdețuri
câteva frunze de salată verde
Pregătești un burgerul așa:
- Speli morcovii și îi dai pe răzătoarea mare. Speli pătrunjelul, îl scuturi de apă, îl tai mărunt și îl presari peste morcovi.
- Peste compoziția de morcovi adaugi oul și pesmetul și frămânți totul până obții un aluat omogen, tare.Potrivești gustul de sare și piper și mai frămânți încă o dată.
- Din compoziția rezultată faci 4 chiftele plate și le prăjești într-o tigaie cu fund dublu, la foc mediu, pe ambele părți circa 5 minute, apoi le lași să se răcească. Între timp, speli salata și o scuturi de apă.
- Tai chiflele în două și le ungi cu brânza de vaci. Apoi pui între cele două jumătăți, burgerii și frunzele de salată.
- Poți servi burgerul și cu câțiva cartofi prăjiți.