Căpșuni cu frișcă: un desert simplu și delicios de primăvară. Căpșunile cu smântână proaspătă transformată într-o delicată frișcă reprezintă un desert rapid și parfumat, preparat cu căpșuni proaspete, tăiate în bucăți mici și macerate cu zahăr, suc de lămâie și limoncello, apoi garnisit cu o porție de frișcă voluptuoasă. Este o asociere clasică de primăvară, ideală pentru a servi oaspeților ca un final delicios de masă.
Rezultatul? Un desert în care moliciunea cremei se potrivește perfect cu prospețimea fructelor. Dacă preferi, poți înlocui lămâia cu un lime, pentru o notă mai exotică și puțin mai puțin acidă decât cea a lămâilor obișnuite.
De asemenea, suplimentar, poți îmbogăți totul cu fistic tocat, fulgi de migdale, chipsuri de nucă de cocos uscate și chipsuri de ciocolată albă și neagră, sau îți poți lăsa imaginația să te ghideze. Dacă desertul va fi consumat și de către copii, atunci este mai bine să se evite folosirea lichiorului.
Pentru o variantă potrivită și pentru cei cu intoleranță la lactoză sau vegani, poți opta pentru smântână vegetală sau o poți înlocui cu iaurt de soia, excelent și pentru cei care doresc o versiune mai ușoară.
Căpșuni cu frișcă
Porții: 4
Preparare: 10 minute
Odihnă: 1 oră
Ai nevoie pentru a pregăti căpșuni cu frișcă de:
500 g capșuni
sucul unei lămâi
50 g zahăr granulat
250 ml smântână lichidă proaspătă
40 g zahăr pudră
50 ml limoncello (opțional)
Pregătești căpșuni cu frișcă așa:
Pasul 1
Mai întâi, speli bine căpșunile, scufundându-le câteva minute în apă rece.
Pasul 2
Le scurgi și le usuci ușor, tamponându-le cu o cârpă curată.
Pasul 3
Apoi continui să îndepărtezi tulpina.
Pasul 4
Tai cășunile în cubulețe și le pui într-un castron.
Pasul 5
Apoi le condimentezi cu zahăr și sucul stors și filtrat de la o lămâie.
Pasul 6
Torni peste căpșuni și limoncello, un ingredient opțional, care trebuie adăugat numai dacă desertul nu este destinat copiilor.
Pasul 7
Apoi amesteci totul bine și lași să se odihnească la frigider timp de 1 oră.
Pasul 8
Chiar înainte de a servi căpșunile, bați smântâna cu un mixer până devine rigidă.
Pasul 9
La jumătatea operațiunii, adaugi zahărul pudră, apoi continui să bați smântâna până când obții o consistență fermă.
Pasul 10
În acest moment, asamblezi desertul: pui un strat de căpșuni în căni sau pahare individuale.
Pasul 11
Distribui frișca cu un poș de patiserie echipat cu o duză stea, apoi termini cu mai multe bucăți de căpșuni.
Pasul 12
Căpșunile cu smântână dulce (frișcă) sunt gata de servit. De preferat să fie consumate imediat, cât sunt proaspete, pentru a le savura în toată bunătatea lor irezistibilă.