Cărți pentru copii mici. Cum să alegi cărțile potrivite?

Primele cărți cu care intră în contact copiii mici reprezintă primul lor contact cu lectura și cărțile. Cum alegi cărți potrivite pentru copii mici? Trebuie neapărat să îi atragi atenția și să îl înveți despre anumite lucruri, așa că nu doar povestea în sine contează.

Iată câteva recomandări care te vor ajuta să alegi cărți pentru copii mici.

Cititul trebuie să vină în continuarea jocurilor de peste zi. Încă din primele luni, copilul descoperă și învață lumea prin joc și prin imitarea celor din jur. Astfel, când alegi o carte pentru micuțul tău încearcă să continui experiența de învățare prin joc de peste zi.

Moment de liniște alături de părinți. Cititul cărților reprezintă un moment de relaxare alături de părinți. În aceste momente copilul învață intonații și cuvinte noi. Este important să repeți cuvintele ori de câte ori este nevoie și arată spre poza din carte. Astfel, copilul va învăța să asocieze cuvântul cu imaginea.

Citește cu implicare. Când citești este foarte important să trăiești povestea, să folosești diferite intonații și tonuri pentru ca micuțul tău să fie interest de poveste și amuzat.

În primele luni alege cărți rezistente cu multe ilustrații, despre lucruri simple. După vârsta de un an poți apela și la cărți cu mai mult text și povești mai complicate. Dar, la început este bine să optezi pentru cărți pentru copii cu multe ilustrații colorate care îi vor atrage atenția micuțului tău.

Iată câteva cărți pentru copii mici care ne plac foarte mult.

Vreau să știu DE CE. Marile întrebări ale celor mici, Charlotte Grossetete

Foto: emag.ro

„Vreau să stiu DE CE” oferă răspunsuri clare și inspirate la cele mai dificile întrebări pe care ni le pun copiii.
Cei mici au obiceiul de a-și exersa curiozitatea născocind întrebări complicate despre ei înșiși, despre ceilalți oameni și despre viață în general.

„De ce nu pot face întotdeauna ce vreau eu? Părinții care au mai mulți copii îi iubesc pe toti la fel? De ce există războaie? Fiecare dintre noi moare într-o zi?” Iar dacă tu nu reușeși mereu să găsești cuvintele potrivite pentru a le răspunde, „Vreau să stiu DE CE” reusește să ofere explicații complete pe un ton prietenos.

Astfel, nu numai că vor înțelege mai bine lumea care ne înconjoră, dar, cu ajutorul acestui volum, copilul tău își va dezvolta imaginația și spiritul creativ.

Poți găsi cartea aici.

Animalele domestice și puii lor

animalele domestice si puii lor

Foto: emag.ro

Colecția este concepută în așa fel încât să contribuie la dezvoltarea limbajului copilului mic, pas cu pas. Citește cuvintele cu voce tare și indică obiectele din imagine alăturate. Repetă de ori câte ori crezi că este nevoie, apoi spune-i să repete fiecare cuvânt. Repetă cât mai des cuvintele în joacă pentru o mai bună înțelegere și memorare.

Poți cumpăra cartea de aici.

Prima mea bibliotecă ilustrată

Foto: emag.ro

Prima mea bibliotecă ilustrată este colecția perfectă pentru a-i trezi copilului tău interesul față de lumea din jurul lui. Răsfoind paginile acestor articele, create special pe mărimea lui, micuțul tău se va familiariza cu noțiuni de bază precum: litere, numere, animale și puii lor, fructe și legume, jucării, mijloace de transport, obiecte din casă.

Poți comanda cartea de aici.

Jocurile Uite-așa – Lucia Muntean

jocurile uite asa

Foto: emag.ro

În cartea Jocurile „Uite-asa”, autoarea îți propune un antrenament forma unor activități distractive, eficiente și, în același timp, foarte ușor de realizat. Poeziile însoțite de gesturi pe care le vei găsi în aceste pagini conțin idei simple și se referă la experiențe concrete cu care copiii sunt familiarizați și față de care manifestă atitudini pozitive. Poți comanda cartea de aici.

Să păpăm – Carte zornăitoare

Foto: emag.ro

Această carte zornăie și poate fi folosită și pe post de jucărie! Copilul tău se va bucura de două ori – mai întâi va învăța cuvinte noi, apoi se va distra cu zgomutul aceste cărți minunate!

Poți comanda această carte-jucărie aici.

My title page contents