Cartofi cu vinete, ardei și brânză provolone gratinată

Cartofi cu vinete, ardei și brânză provolone gratinată. Un fel de mâncare delicios sau o garnitură, o tigaie de cartofi cu vinete, ardei și provolone, gratinat la cuptor, o încântare! Rețeta de cartofi cu vinete gratinate este foarte simplă, o tigaie foarte simplă de legume prăjite și cartofi albiți, simplă și ușoară dacă nu adăugați brânzeturi desigur, dacă aveți oaspeți la cină este și drăguță și colorată de adus la masă.

O garnitură gustoasă perfectă și ca fel de mâncare, dacă îți place o schimbare, mai ales la cină este o tigaie perfectă, amestecată cu legume, colorată și gustoasă, o poți îmbogăți cu condimentele pe care le preferi. Legumele sunt la grătar, le poți prăji și dacă preferi.

Legumele se prăjesc mai întâi pentru a reduce timpul de gătire în cuptor și pentru a le avea mai moi, altfel s-ar usca prea mult.

Cartofi cu vinete, ardei și brânză provolone gratinată la cuptor – o garnitură gustoasă

Porții: 4

Pregătire: 40 de minute

Gătire: 60 de minute

Ai nevoie de:

3 cartofi

1 vânătă mare

2 ardei grași

un strop de ulei de măsline

un praf de sare

pesmet

1 felie de brânză provolone sau scamorza pentru gratinare

Pregătești așa:

Fierbi 3 cartofi mari.

Tai vânăta în felii rotunde și doi ardei în rondele sau fâșii.

Pui vinetele într-o strecurătoare cu sare și le lași să se odihnească 30 de minute, apoi le storci de zeamă. Le așezi pe tava de scurgere cu un strop de ulei și le gătești sub grătar împreună cu ardeiul.

Cureți și tai cartofii în felii.

Când toate legumele sunt gata, le pui într-un vas de copt, alternându-le cu o felie de brânză provolone sau scamorza. Apoi presari pesmet, adaugi un strop de ulei și un praf de sare și coci preparatul la cuptorul fierbinte timp de aproximativ zece minute.

Gata, ai obținut un excelent fel de mâncare cu vinete, cartofi, ardei și brânză!

Poftă bună!

My title page contents