Traiasca inghetata de cafea! Cu sirop de curmale!

Daca ar fi dupa mine, as manca inghetata dimineata, la pranz si seara. Si atunci, caut solutii. Iar Alina Stan de la Arome de Poveste imi e alaturi. Azi, ea ne incanta cu o minunata inghetata de cafea ( fara lactoza). Reteta o puteti vedea si aici.

 

INGREDIENTE:

  • 300 gr banane (cantitate neta-fara coaja)
  • 2 linguri zeama lamaie
  • 10 gr cafea instant orz/ inka sau dupa gust
  • 20 gr ulei cocos
  • sirop de curmale pentru topping
  • cacao nibs pentru topping

MOD DE PREPARARE:

  1. Incepi cu inceputul. Asadar, mai intai cureti bananele de coaja si le tai rondele de 1 cm grosime.
  2. Pasul 2 – le stropesti cu zeama de lamaie si le pui intr-o punga la congelator.
  3. Astepti sa se inghete si apoi le scoti si le pui in robot alaturi de cafeaua instant. Vrum vrum pana obtii o crema fina.
  4. Uletrior adaugi uleiul de cocos, mai mixezi un pic.
  5. Daca nu ti se pare suficient de dulce, adauga miere/ agave sau xylitol ( zahar de mesteacan).
  6. Toping: sirop de curmale si cacao raw.

Pofta buna!

Daca mai vrei sa mai vezi si alte retete faine, da un click pe www.aromedepoveste.ro

Arome de poveste-sigla

 

My title page contents