Supă cu verdeață și păstrăv afumat

Supă cu verdeață și păstrăv afumat

Supă cu verdeață și păstrăv, bună să-ți sature stomacul și să-ți încălzească corpul. Legumele sunt bogate în mulți nutrienți importanți, inclusiv vitamine, minerale, fibre și antioxidanți. Nu uita să consumi o varietate de legume pentru a beneficia de o gamă largă de nutrienți!

Supă cu verdeață și păstrăv

Porții: 4

Pregătire:

 

Ai nevoie de:

1 cartof alb mare

1 fir de praz

2 lingurițe ulei

800 ml supă de legume

100 ml lapte

1 lingură mărar tocat

1 lingură pătrunjel tocat

4 linguri smântână

Sare, piper

Nucșoară

1-2 linguri suc de lămâie

300 g păstrăv afumat

Mărar pentru decor

Pregătești o supă cu verdeață așa:

Cureți prazul, îl speli și toci separat partea albă și pe cea verde.Cureți cartoful de coajă, îl speli și îl tai bucățele. Încingi uleiul într-o oală mare și călești bucățile de praz alb. Torni supă și lapte, adaugi cartofi, dai în clocot și lași să fiarbă înăbușit circa 10 minute, amestecând din când în când.

Pasezi supa. Eventual o strecori. Adaugi bucățile de praz verde și lași să fiarbă circa 5 minute. Adaug apoi verdeața și smântâna și potrivești gustul de sare, piper, nucșoară proaspăt rasă și suc de lămâie.

Repartizezi supa în boluri și așezi în fiecare câte o bucată de file de păstrăv afumat. Ornezi supa cu mărar verde.

Este delicioasă și conține multe vitamine.

 

My title page contents