Cât durează nașterea prin cezariană

Tu știi cât durează nașterea prin cezariană? Intervenția în sine durează între 30 și 45 de minute, în funcție de tehnica aleasă de chirurg. Unii preferă metoda Stark, care afectează numai pielea și uterul, lăsând celelalte țesuturi cu o regenerare naturală mai bună și o cicatrice mai mică și mai puțin evidentă. Metoda tradițională, Pfannenstiel, în care toate țesuturile sunt incizate și toate sunt re-suturate, printr-o intervenție mai mare și mai traumatică. În acest caz, operația cezariană poate dura o oră.

 

Cât durează nașterea prin cezariană? Când se socotește timpul alocat operației, trebuie ținut cont și de anestezie, al cărui timp este în afara cezariene în sine, dar cu legătură directă cu operația.

Cum începe nașterea prin cezariană? Femeia este luată în sala de operație, i se pun perfuzii pentru a preveni dezechilibrele de presiune în timpul operației. Urmează anestezia și, în final, operația cezariană, care va duce la extragerea fătului și a placentei.

 

Operația de cezariană. 5 minute pentru incizie și scoaterea copilului

Cezariana poate fi efectuată în regim de urgență, în cazul în care femeia este deja în travaliu sau la cerere.

Când ajungi la maternitate, vei avea de completat câteva hârtii, ți se vor face câteva analize, vei fi măsurată și monitorizată și vei fi trimisă în sala pentru clismă. Aceștia sunt pașii normali, când operația nu e în regim de urgență. Dacă vei ajunge în urgență, iar nașterea s-a declanșat înainte de termenul stabilit pentru operație, lucrurile se complică și totul va decurge mult mai repede. Prin urmare, prima parte de timp variază de la caz la caz. Când intri în sala de operație, poți calcula mai exact timpul. Anestezia epidurală durează circa 15-20 de minute, dar nu înțepătura în coloană în sine. Aceasta durează câteva secunde. Pregătirea, însă, găsirea poziției perfecte, dar și așteptarea efectului anesteziei, toate acestea durează. După ce și-a făcut efectul substanța anestezică, va începe operația propriu-zisă. Când nu sunt complicații, incizia și scoaterea copilului nu durează mai mult de 5 minute, conform spuselor medicilor.

 

Cât durează nașterea prin cezariană? Coaserea operației

După extragerea copilului, urmează 20 de minute necesare pentru a coase operația. Apoi încă maximum 10 minute, pentru a fi curățată și spălată de sânge și alte substanțe ce au rezultat în urma operației. După circa o oră de la intrarea în sala de operație, în cele mai multe cazuri, mamele își pot vedea copilul. Apoi mama este mutată într-un salon de Terapie Intensivă. Dacă totul decurge normal, operația cezariană este considerată o operație simplă, o naștere fără probleme, iar tu îți poți cunoaște copilul foarte repede.

 

My title page contents