Ce vitamine și suplimente să iei toamna? Informează-te și bucură-te de sănătate!

Ce vitamine și suplimente să iei toamna?

Ce vitamine și suplimente să iei toamna? Ca să eviți răcelile de toamnă, reîncarcă-te cu vitamine. Odată cu instalarea toamnei ne este tot mai greu să ne trezim și să ne dăm jos din pat, dimineața devreme. Acest lucru este normal! Corpul nostru trebuie să se adapteze la noile ritmuri. La noua temperatură. La zilele care devin din ce în ce mai scurte. De aceea, în această lună este mai important să acordăm atenție nutriției și integrării corecte a suplimentelor de vitamine.

Asimilarea unei doze de vitamine și minerale este una dintre cele mai bune modalități de a găsi energia necesară pentru a studia și a lucra, precum și pentru a ne consolida organismul. Cu atât mai mult cu cât ținem cont de vremurile pandemice pe care le trăim în prezent. E ideal să consumăm fructe și legume, dar o dietă sănătoasă nu este întotdeauna compatibilă cu o viață de zi cu zi agitată. Din acest motiv, uneori este necesar să apelăm la suplimente de vitamine și săruri minerale.

Așadar, ce vitamine și suplimente să iei toamna?

Vitamina C

Această vitamină întărește corpul împotriva afecțiunilor sezoniere, cu condiția să fie luată înainte de a ne îmbolnăvi și, în dozele potrivite.

Un gram de vitamina C pe zi este suficient pentru tot sezonul de toamnă, pentru a ne proteja împotriva răcelii și a gripei. Așa arată o comparație între 5 studii, realizate de Cochrane Collaboration, care avertizează cu privire la eficacitatea vitaminei C ca măsură preventivă și non-curativă. Vitamina C ajută la prevenție și este cu atât mai eficientă cu cât este luată în mod regulat. Riscul de a răci poate fi scăzut cu 50%. Însă, tot experții avertizează că este complet inutil să crești doza atunci când ești deja bolnav.

Complexul de vitamine B

Toate împreună contribuie la buna funcționare a sistemului nervos și la reducerea efectelor cauzate de stres, inclusiv oboseala și nervozitatea. Vitaminele B contribuie la sinteza neurotransmițătorilor, substanțe care permit transmiterea impulsurilor nervoase. Este vorba despre vitaminele B1, B2, B3 sau vitaminele PP, B5, B6, B9, B8 sau vitaminele H și B12. Luate împreună, ele sunt utile și pentru a contracara stresul și pentru a evita anxietatea, nervozitatea și insomnia.

Vitamina E – pentru întărirea sistemului imunitar

Toamna înseamnă mai puțină lumină, o scădere a temperaturii și o creștere a umidității. Toate acestea duc la o scădere a energiei corpului, ceea ce face ca acesta să fie atacat de viruși, toxine și bacterii din mediul extern. Vitamina E reprezintă un ajutor valoros pentru organism. Este unul dintre cei mai puternici antioxidanți care încetinește îmbătrânirea celulelor, protejându-le membranele și, prin urmare, împiedicându-le să fie atacate de radicalii liberi (substanțele nocive care se formează în metabolismul celular normal procese).

Vitamina E este esențială pentru producerea de energie și crește puterea musculară, forța fizică și rezistența la oboseală, după cum arată mai multe studii. De asemenea, aceasta crește acțiunea asupra țesuturilor cerebrale, îmbunătățind claritatea mentală, concentrarea și chiar memoria.

Vitamina D – atunci când lumina este puțină

Vara, pielea folosește energia care vine din lumina soarelui pentru a produce vitamina D, care este utilă în fixarea calciului în oase. Dar atunci, când zilele se scurtează, expunerea la soare este semnificativ redusă, scăzând cantitatea de energie solară necesară pentru a produce vitamina D.

Așa cum probabil știi, vitamina D poate fi găsită în lapte. Dar pentru a obține o cantitate suficientă, ar trebui să bei cel puțin o jumătate de litru de lapte pe zi. De aceea, este recomandat să iei zilnic un supliment mineral care conține 100% din necesarul zilnic de vitamina D.

Săruri minerale pentru întărirea apărării naturale

Pentru a nu fi prins nepregătit de sosirea virusurilor gripale, este util să aprovizionăm organismul cu nutrienți. În special antioxidanți, capabili să întărească apărarea naturală. Nu ne referim doar la vitaminele A, E și C, ci și la coenzima Q10, acidul lipoic și unele oligoelemente, precum seleniu, mangan, cupru și zinc. Toți acești nutrienți cresc rezistența la atacurile virale. Aceștia acționează prin neutralizarea radicalilor liberi. Molecule care declanșează reacții dăunătoare în celule, inclusiv fenomenele de îmbătrânire și slăbire a sistemului imunitar.

Aloe pentru intestin

Înainte de orice măsură, trebuie să menții intestinul activ în modul corect. De exemplu, poți alege să bei suc de aloe pentru a profita la maximum de proprietățile purificatoare și calmante de pe membranele mucoase ale sistemului digestiv. Pe de altă parte, uleiul esențial de fenicul dulce și rubarbă este util. Deoarece stimulează funcțiile intestinale.

My title page contents