Știi care sunt cele mai bune uleiuri pentru un păr irezistibil? Nu?! Află!

Un păr bogat și sănătos este o binecuvântare pentru orice femeie. Dar cum nu toate avem acest mare noroc, îl putem măcar ajuta să arate mai bine. Știi care sunt cele mai bune uleiuri pentru un păr irezistibil? Nu?! Afli imediat!

 

În afara șampoanelor, balsamurilor, măștilor sau serurilor, un aliat de nădejde este uleiul pentru păr. Specialiștii ne sfătuiesc ca atunci când alegem unul, să ținem cont mai degrabă de problema pe care o are părul decât de tipul lui. Acordă o atenție deosebită ingredientelor și alege să folosești cele mai bune uleiuri pentru un păr irezistibil, pentru că el este, cu adevărat, comoara de preț a oricărei femei.

Cele mai bune uleiuri pentru un păr irezistibil

Indiferent dacă încerci să eviți substanțele chimice sau cauți doar să experimentezi unele produse noi de îngrijire a părului, încearcă uleiurile naturale. Pentru că există atât de multe opțiuni, multe vă întrebați care sunt cele mai bune. Acest mini-ghid vă va ajuta să faceți alegerile potrivite.

Uleiul de cocos

Este unul dintre cele mai versatile uleiuri existente și este, de asemenea, excelent pentru piele. Conține cantități mari de acizi grași care penetrează profund firul de păr. Este bogat în carbohidrați, vitamine și minerale, esențiale pentru sănătatea a părului. Uleiul de cocos este disponibil în mai multe variamte: rafinat, nerafinat și extra-virgin. Se potrivește oricărui tip de păr, dar în special celui uscat și deteriorat. Este indicat în repararea firelor despicate și pentru accelerarea creșterii.

Uleiul de argan

Bogat în acizi grași, antioxidanți și vitamina E, uleiul de argan oferă atât strălucire cât și protecție. Recomandat îndeosebi pentru părul uscat, fragil și frecvent expus surselor de căldură. Hidratează, netezește, îl face moale și ușor de coafat, oferindu-i totodată strălucire.

Uleiul de jojoba

Uleiul de jojoba este ideal pentru hidratarea firului de păr, pătrunzând adânc în folicululi și acționand la interior. Previne apariția mătreții și este eficient pentru scalpul uscat. Se aplică înainte de șamponare și este lăsat să acționeze 30 de minute sau chiar mai mult. Eventual chiar și peste noapte. Câteva picături pot fi adăugate și în balsam.

Uleiul de migdale dulci

Uleiul de migdale conține vitamina E, magneziu, acizi grași, proteine și antioxidanți care ajută creșterea. Hidratează și protejează părul împotriva ruperii și căderii acestuia. Folosirea lui în mod regulat vă ajută să aveți un păr mai lung și mai puternic.

Uleiul de măsline

Uleiul de măsline este un alt ulei extrem de versatil, cu proprietăți protectoare și hidratante. Deoarece acoperă firul de păr și scuturile de keratină, uleiul de măsline are reale calități de protecție. De asemenea, are proprietăți exfoliante și luptă împotriva mătreții atunci când este combinat cu suc de lămâie. Folosit în mod regulat, uleiul de măsline poate înlocui balsamul și alte produse de netezire a părului. Uleiul de măsline extra virgin este cel mai bun, deoarece este bogat în antioxidanți naturali și nu conține ingrediente chimice.

Uleiul din semințe de struguri

Conține principii emoliente, antioxidanți și substanțe nutritive esențiale pentru creșterea părului și hranirea celulelor pielii. Având aceleași calități de hidratare ca multe alte uleiuri naturale, uleiul de semințe de struguri este superior prin capacitatea de a trata părul fragil. Este foarte util și în regenerarea părului.

Uleiul de lavandă

Studiile au arătat că utilizarea uleiului de lavandă favorizează creșterea părului. Acesta mărește numărul de foliculi și îl face mai rezistent, rezultatul fiind un fir de păr mai gros și mai puternic. Alături de multe alte beneficii pentru păr și scalp, uleiul de lavandă este, de asemenea, benefic în ameliorarea stresului, una dintre cauzele căderii părului.

My title page contents