Cheesecake de vara

Imi plac solutiile rapide si desrturile usoare, dar in acelasi timp care sa iti mearga la inima. Cu care sa iti stergi gura. Fructele de padure – zmeura, afinele, fragutele, dar in egala masura capsunile sunt ocazii perfecte pentru deserturi faine, de vara. Uite acum reteta mea de cheesecake la pahar.

 

INGREDIENTE:

  • Un pachet de biscuiti digestivi – daca sunteti mai mult de 4 persoane – folositi un pachet mare de 400 de gr. Eu aleg Gullon
  • O cutie de branza ricotta de 200 de grame
  • O cutie de mascarpone de 250 de grame
  • O smantana lichida de min 20% grasime – 200 ml
  • Cateva picaturi de esenta de vanilie
  • 150 de grame de zahar brun sau de xylitol ( eu folosesc ultima varianta)

Fructe: zmeura/ mure/ fragute/ coacaze rosii. Cam 300-400 de grame. Poti folosi un singur fel de fructe sau le poti combina. E important sa te joci.

 

MOD DE PREPARARE

 

  • Primul pas: zdrobesc biscutii intr-un castron. Ii poti pisa, insa mie imi place sa exista si bucati mai mari.
  • Imi asez pe masa niste cupe de inghetata sau pahare cu picior mai mari
  • Prepar crema – pun in blender ricotta, mascarpone, smantana, vanilia, xylitol si mixez pana obtin o spuma pufoasa si densa.
  • Apoi, ma intorc la pahare si pun pe fundul lor un strat de biscuti – cam de 1,5 – 2 cm. Ulterior, asez peste ei, un strat de fructe si apoi un strat de crema. Mai vin cu un strat de fructe si iarasi cu un strat gros de crema. Si gata!
  • Decorez cu fructe deasupra.
  • Pun la frigider pentru vreo 2 ore, pentru ca fructele isi lasa zeama si biscuitii se imbina. Iar restul e deliciu!
  • Si sa va mearga la inima!

 

 

My title page contents