Clătite cu legume sau cum să schimbi ideea de prânz clasic. Și cum clătitele sunt îndrăgite de mai toată lumea, le putem transforma din desert în prânz, cu unele modificări la bază. Apoi, cu ingrediente delicioase, compunem și umplutura. Și gata prânzul!
4 porții
Preparare: 25 minute
Coacere: 45 minute
Ai nevoie de :
250 g făină
375 ml lapte
3 ouă
sare
piper
nucșoară
3 morcovi
2 fire de țelină verde
1 ceapă
3 roșii
1/2 legătură pătrunjel
150 g șuncă
50 g unt
200 g mazăre congelată sau proaspătă
250 ml sos bechamel (borcan)
3 linguri cașcaval ras
Pregătești clătite cu legume așa:
- Amesteci făina cu laptele, cu ouăle, sare și nucșoară. Lași aluatul format să se odihnească aproximativ 30 de minute. Cureți și tai morcovii bețișoare.Roșiile și țelina le tai felii. Toci ceapa și pătrunjelul. Tai șunca felii.
- Coci clătitele (din toată compoziția formată) în unt încins și le păstrezi la cald.
- Încingi restul de unt și călești ceapa. Adaugi țelina și morcovii și le călești. Pui și 2 linguri de apă, sare și piper și călești totul timp de 8 minute. După acest timp, adaugi mazărea și roșiile și mai lași să fiarbă împreună timp de 2 minute.
- Adaugi peste legume sosul bechamel și lași să dea în fiert. Pui și cașcavalul și îl lași să se topească. Apoi adaugi șunca și pătrunjelul. Sărezi și piperezi. Iei clătitele și le umpli cu această compoziție.