Cotlete de miel cu mămăliguță – Mielul are o carne fragedă, lejeră, bogată în proteine și ușor de digerat. Se distinge de obicei la mielul care alăptează ( carne de miel ), cu o carne foarte fragedă și delicată, și la mielul alb sau matur cu carne gustoasă, aromată și cu un gust puternic și decisiv.
Cotlete de miel cu mămăliguță -asezonate cu parmezan
– în stil italian –
Porții: 4
Pregătire: 25 minute
Prăjire: 6 minute
Ai nevoie pentru cotlete de miel cu mămăliguță de:
2 căței de usturoi
10 linguri ulei de măsline
Sare, piper
Sucul și coaja rasă de la 1 limetă
200 g mălai instant
8 cotlete mici de miel (de circa 80 g fiecare)
150 g spanac
2 linguri oțet de vin alb
½ linguriță muștar
100 g parmezan ras
Pregătești așa:
Pisezi usturoiul și îl amesteci împreună cu 4 linguri de ulei de măsline, sare, piper, coaja și sucul de la o limetă. Speli cotletele de miel, le ștergi și le ungi cu marinată de jur împrejur, folosind pensula.
Pui la fiert apă cu sare. Când clocotește, adaugi mălaiul grișat și lași să fiarbă puțin. Speli și scuturi frunzele de spanac. Amesteci oțetul cu muștar, sare și piper. Înglobezi cu telul 4 linguri de ulei de măsline. Vinegreta obținută o pui deoparte până în momentul servirii.
Scoți cotletele din marinată și le lași să se scurgă bine. Le prăjești într-o tigaie cu restul de ulei, timp de 3 minute pe fiecare parte. Le scoți apoi, le înfășori în folie de aluminiu și le lași să se odihnească timp de 5 minute. Între timp, înglobezi parmezanul în mămăligă. Servești cotletele de miel, alături de mămăliguță și frunze de spanac. Vinegreta o folosești pentru servirea spanacului.