Atât de îndrăgita cremă catalană, o alegere potrivită pentru un desert consumat alături de cei dragi din familie, alături de prieteni sau cu orice ocazie ivită. Rece, poate fi o alegere potrivită și pentru o zi călduroasă de vară.
Cremă catalană- o cremă cu caramel delicioasă
Porții: 4
Preparare: 30 minute
Răcire: 60 minute
Ai nevoie de :
½ baton de vanilie
1 baton de scorțișoară
500 ml lapte
2 ouă
4 gălbenușuri
180 g zahăr
Pregătești așa:
- Crestezi batonul de vanilie, îi scoți miezul și ambele le pui la fiert în lapte, cu tot cu batonul de scorțișoară. Iei de pe foc. Bați cele 2 ouă cu cele 4 gălbenușuri și cu 80 g zahăr, circa 10 minute. Scoți batoanele de scorțișoară și de vanilie din lapte, iar laptele îl înglobezi în cremă. Bați 15 minute în bain-marie. Torni în boluri și dai la frigider timp de 30 de minute.
- Dai în fiert restul de zahăr cu 125 ml apă, la foc mic, până se caramelizează. Torni amestecul fierbinte peste cremă. Dai totul la frigider, timp de 30 de minute. Servești crema rece.
O rețetă asemănătoare și cel puțin la fel de delicioasă este și Panna Cotta cu sos de zmeură.