Cremă de ciocolată și mascarpone, un dulce fin pentru o zi friguroasă de iarnă. Mascarpone este simbolul zilelor festive și al tradiției din Romagna, Italia. Se servește în cupe de sticlă tradiționale sau se folosește pentru a garnisi, a completa și a însoți deserturile uscate și tortul. Devine un ingredient indispensabil în timpul sărbătorilor, pentru a spori gustul prăjiturilor tipice de Crăciun, cum ar fi Panettone și Pandoro. Pe scurt, brânza mascarpone merită cu adevărat titlul de desert tipic de Romagna.
Cremă de ciocolată
Preparare: 30 minute
Răcire: 4 porții
Ai nevoie de:
4 foi de gelatină
100 g ciocolată amăruie
250 g mascarpone
100 ml lapte
2 linguri zahăr
Ai nevoie pentru decor:
225 g zahăr
125 g miere
150 g alune de pădure
25 g unt
Pregătești o cremă de ciocolată și mascarpone așa:
Amesteci brânza mascarpone cu laptele și zahărul. Înglobezi ciocolata topită și răcorită. Dizolvi gelatina la foc moale și o amesteci împreună cu puțină cremă. Apoi o înglobezi în compoziția mare de cremă. Torni apoi crema rezultată în cești și o dai la frigider pentru 4 ore.
Dai în fiert zahărul cu miere și 125 ml apă. Nu amesteci. Adaugi alunele și mai lași să fiarbă 3 minute. Iei de pe foc și înglobezi untul. Lași să se răcească pe o tavă unsă. Apoi rupi bucăți și decorezi crema. Poți folosi și alune simple, prăjite puțin, pentru un gust mai aromat.