Cremă de orez cu vanilie și prune

Cremă de orez cu vanilie și prune… un deliciu! Un desert care se pretează a fi pregătit în zilele blânde de toamnă. În plus, poți servi această cremă cu un sos de fructe proaspete, cum ar fi căpșuni sau zmeură. De asemenea, o poți combina cu o cupă de înghețată de vanilie sau de ciocolată pentru o notă delicioasă. Combină după propriul gust!

Toamna este despre arome. Încearcă și tu combinația ta preferată!

Cremă de orez cu vanilie și prune

Porții: 4

Pregătire: 25 minute

Coacere: 30 minute

Ai nevoie pentru cremă de orez de:

1/2 litru de lapte

130 g zahăr

2 dl smântână proaspătă

80 g orez original

2 prune Regina Claudia

2 prune roșii

2 prune galbene

o păstaie de vanilie

1 vârf de sare

Ai nevoie pentru vafe/napolitane de orez expandat de:

100 g zahăr

30 g orez expandat (gen pufarine)

Pregătești cremă de orez cu vanilie și prune așa:

Mai întâi, torni laptele într-o cratiță, adaugi păstaia de vanilie tăiată pe lungime, orezul cu un praf de sare și lași la gătit aproximativ 20 de minute sau până când laptele a fost complet absorbit. Scoți apoi păstaia de vanilie, adaugi cele 130 g de zahăr și amesteci cu un blender de imersie până se omogenizează. Lași compoziția să se răcească.

Pentru a face vafele, torni zahărul într-o cratiță, adaugi două linguri de apă și lași pe foc până se formează un caramel auriu. Adaugi orezul expandat, amesteci și torni lingura crocantă pe o foaie de hârtie de copt, încercând să obții discuri subțiri.

Bați smântâna cu telul electric și o amesteci cu crema de orez. Speli prunele, scoți sâmburii, le feliezi și așezați o treime dintre ele pe fundul fiecărui pahar. Continui să alternezi straturile de frișcă proaspătă cu cele de orez și fructe. Lași crema să se răcească la frigider cel puțin o oră și apoi o servești cu „napolitane” crocante.

My title page contents