Burgeri de năut – o variantă sănătoasă pentru prânz sau cină

Burgeri de năut - o variantă sănătoasă pentru prânz sau cină

Burgeri de năut – o variantă sănătoasă pentru prânz sau cină. Burgerii cu năut sunt o alternativă vegană la burgerii clasici din carne. Un preparat gustos bazat pe leguminoase, care poate să fie oferit chiar și celor mici pentru a-i obișnui cu consumul acestor alimente prețioase.

Burgerii de năut sunt un fel principal sănătos și gustos, potrivit pentru prânz sau cina de zi cu zi. Sunt o alternativă vegană la burgerul clasic din carne de vită. Pe bază de leguminoase, aromați cu șalotă, morcovi și pătrunjel, burgerii sunt masa perfectă pentru întreaga familie.

La fel ca lintea, fasolea și mazărea, năutul este, de asemenea, bogat în micronutrienți utili organismului nostru; o dietă mai sănătoasă recomandă burgerii vegani în schimbul produselor de origine animală.

Pus într-un sandwich cu puțin ketchup de morcovi sau legume la grătar, burgerul de năut devine un fel de mâncare satisfăcător și complet din punct de vedere nutrițional.

Burgeri de năut

Porții: 4

Pregătire: 15 minute

Gătire: 12-15 minute

Ai nevoie de:

450 g năut fiert (sau din conservă)

40 g pesmet

1 ceapă eșalotă

1 morcov

supă de legume

pătrunjel

ulei de măsline extravirgin

sare

Pregătești burgeri de năut așa:

1. Pentru a face burgeri de năut, cureți mai întâi ceapa și morcovul și le rumenești puțin într-o tigaie cu un strop de ulei. Scurgi năutul din conservă și îl clătești sub un jet de apă. Apoi îl transferi în tigaia cu morcov și ceapă, adaugi câteva linguri de bulion de legume pentru a aduce năutul la temperatură. Oprești focul imediat ce bulionul a scăzut.

2. Transferi năutul fierbinte într-un castron și adaugi pesmetul și pătrunjelul tocat. Condimentezi cu sare. Zdrobești grosier năutul cu o lingură mare, astfel încât să nu se transforme chiar într-o pastă. În această operație te poți ajuta cu câteva linguri de bulion dacă amestecul pare prea uscat.

3. Formezi burgerii cu ajutorul unui tăietor de patiserie și presezi amestecul viguros, compactând ingredientele. Ai grijă să nu lași găuri, astfel încât să nu se strice în timpul gătitului. Gătești burgerii de năut într-o tigaie cu un strop de ulei, care să nu fie prea fierbinte, întorcându-i la jumătatea gătitului timp de aproximativ 3 minute pe fiecare parte.

4. Gata, burgerii de năut sunt gata pentru a fi serviți!

My title page contents