Creveți copți gratinați – gustoși și foarte ușor de preparat. Un preparat perfect pentru a fi servit ca fel principal sau pentru un aperitiv rapid. Cu doar câteva ingrediente vei pune pe masă un aperitiv pe bază de pește cu adevărat delicios și aromat.
Tot ce trebuie să faci este să cureți creveții, să-i condimentezi și să-i dai la cuptor. Ai nevoie de doar câteva minute și acest fel de mâncare este gata pe masă!
Creveți copți gratinați
Porții: 4
Pregătire: 15 minute
Gătire: 15 minute
Ai nevoie de:
1 kg de creveți
Pesmet cât e nevoie
Piper după gust
Pătrunjel verde
Sare
3 lămâi
Ulei de măsline extravirgin
Pregătești creveți copți gratinați așa:
Mai întâi, cureți creveții: îndepărtezi ușor coaja care îmbracă coada.
Apoi, cu ajutorul unei scobitori, scoți firul intestinal și speli creveții bine sub apă curentă, după care îi lași să se scurgă.
Pui pesmetul, piperul, pătrunjelul tocat și sarea într-un castron și amesteci toate aceste ingrediente cu o lingură.
Strângi sucul unei lămâi și îl torni peste creveți, apoi înmoi creveții individual în pesmet, tapetând fiecare bucată bine pe toate părțile.
Tapetezi o tavă de copt cu hârtie pergament, adaugi un strop de ulei de măsline extra virgin și așezați creveții unul lângă celălalt, fără a-i suprapune.
În cele din urmă, condimentezi cu mai mult pesmet, sare și pătrunjel verde tocat și stropești creveții cu puțin ulei de măsline extravirgin.
Coci creveții într-un cuptor cu convecție preîncălzit la 180 ° timp de 15 minute.
Când sunt gata, scoți creveții din cuptor, adaugi două lămâi tăiate în sferturi și servești creveții gratinați în cuptor. Și nu uita să pregătești și un pahar de vin alb!
Poftă bună!