Cum faci plastilina in casa?

Cum faci plastilina in casa. Copiilor le  place la nebunie sa gateasca si sa pregateasca alaturi de parintii lor. Sa isi bage mainile pana la coate in aluat si in tot felul de mixturi dubioase.

Si totusi, copiilor le place la fel de bine sa se joace. Cu sau fara parintii lor. Insa daca se joaca cu ceva creat de mainile lor, atunci si mai fain.

Ce-ai zice de plastilina?

Ai prestat vreodata? E o treaba tare amuzanta daca nu te streseaza prea tare gandul dezmatului care ramane in bucatarie.

Insa, distractia si buna dispozitie a copiilor merita tot deranjul.

Asa ca uite cum poti gati plastilina alaturi de copiii tai. Si te asiguram ca o sa iti placa reteta asta, pentru ca e practica si pentru ca poti crea o plastilina parfumata.

 

Ingrediente:

O cana de faina

O cana de apa calda

2 lingurite de sos tartar sau 2 lingurite de mustar

2 lingurite de ulei

Un pachet de gelatina colorata

Cum faci plastilina in casa. Mod de preparare

Cum faci plastilina in casa? Amesteca toate ingredientele intr-o cratita, dar mai exact, lasa-i pe copii sa se ocupe de mixat. Dureaza mai mult, insa fun-ul e mai mare. Plus ca asa au mult mai multe de invatat despre implicare in munca in bucatarie.

Revenind la amestesc, pune pe foc mediu si amesteca in continuu pana incepe sa se ingroase si sa formeze un guguloi de plastilina. Produsul va fi finit atunci cand nu mai poti amesteca deloc.

Dupa ce s-a mai racit, pune mingea de plastilina pe o plansa de intins si lasa la racit timp de 20-30 de minute pentru ca cei mici sa nu se arda. Apoi, adaugati faina pana nu mai e lipicioasa ( aprox jumatate de cana). De aici incolo, puteti sa mai adaugati sclipici si alte culori ca sa va distrati si mai tare. Si uite asa le dai de lucru.

My title page contents