Cum încurajezi copilul înainte de examene? 12 fraze frumoase de încurajare înainte de un examen

Cum încurajezi copilul înainte de examene? 12 fraze frumoase de încurajare înainte de un examen

Cum încurajezi copilul înainte de examene? De fiecare dată, susținerea unui examen este o experiență specială. De aceea, un cuvânt de încurajare, într-un moment de dificultate, valorează mai mult decât zeci de laude după un succes. Dragi părinți, unchi, mătuși și bunici… trebuie să rămâneți aproape de copiii voștri în momentele lor grele!

De multe ori, pentru părinți poate fi dificil să-și convingă copiii să studieze. Adesea, mamele și tații au îndoieli cu privire la modul de a-și încuraja copiii și de a-i sprijini, fără a compromite dezvoltarea autonomiei și a simțului responsabilității lor. Nu întotdeauna găsesc cele mai bune modalități de a-i sprijini și încuraja în momente stresante, cum ar fi înaintea unui examen.

Obiectivele părinților înainte de examenele copilului:

• Să-și susțină copiii pentru a face față pozitiv examenelor, testelor și întrebărilor, promovând sentimentul de autonomie și încredere în propriile mijloace;

• Să petreacă cât mai mult timp ascultând și ajutând la desfășurarea activităților școlare ale copilului lor.

Câteva sfaturi utile pentru părinți și alți membri ai familiei:

• Transmiteți liniștea sufletească copiilor voștri. Dacă aceștia își folosesc abilitățile și se dedică studiului, acest lucru va fi cu siguranță bine evaluat și vor primi satisfacția binemeritată;

• Recunoașteți importanța examenului. Trebuie să fim conștienți de faptul că tinerii se confruntă cu o experiență importantă, care reprezintă pentru ei un moment-cheie în parcursul lor de creștere educațională;

• Respectați autonomia copiilor! Oferiți-le sprijin copiilor, dar lăsați-le libertatea de a se organiza, de a gândi și acționa singuri.

• Oferiți-vă să ascultați copilul în timp ce repetă lecția cu voce tare. Astfel, acesta câștigă încredere, iar voi, părinții, veți fi implicați, dar nu intruzivi;

• Sugerați-le copiilor să-și urmeze individualitatea în efectuarea temelor/examenelor. Este optim ca tinerii să încerce să aprofundeze subiecte pe care le apreciază sau pe care le consideră apropiate de sensibilitatea lor. Ar fi mai bine dacă părinții nu ar corecta modul în care copiii lor se exprimă: un simplu lexicon, evident mai bun dacă nu există erori, simbolizează faptul că învățarea a fost semnificativă, deoarece a trecut prin experiența și cunoștințele fiecăruia.

Și după toate aceste sfaturi, câteva cuvinte/fraze de încurajare vin să întărească atenția pe care i-o acordați copilului și oferă încurajare înaintea unui test greu de trecut.

Cum încurajezi copilul înainte de examene? Iată 12 fraze frumoase de încurajare înainte de un examen:

1. Viața este 10% ceea ce ți se întâmplă și 90% cum reacționezi (Charles R. Swindoll).

2. Norocul nu există: există un moment în care talentul întâlnește oportunitatea (Seneca).

3. Înfrângerea este o stare de spirit: nimeni nu este niciodată învins, decât dacă a acceptat înfrângerea ca realitate (Bruce Lee).

4. Dacă crezi că ceva este imposibil, îl vei face imposibil (Bruce Lee).

5. Nu contează cât de mult ai studiat. Este mai important cât de mult ai absorbit și înțeles în ceea ce ai studiat (Bruce Lee).

6. Mergi cu încredere în direcția visurilor tale! Trăiește viața pe care ți-ai imaginat-o (Thoreau)

7. Un singur lucru face imposibil un vis: teama de eșec (Paulo Coelho).

8.  Trebuie să crezi în tine atunci când nimeni altcineva nu crede. Acest lucru te transformă într-un câştigător chiar în acel moment (Venus Williams).

9. Totul pare întotdeauna imposibil, până când nu se face (Nelson Mandela).

10. Obstacolele sunt acele lucruri înfricoșătoare pe care le vedem de fiecare dată când privim departe de obiectivul nostru (Henry Ford).

11. Singura modalitate sigură de a obține succesul este de a face mai bine și mai mult decât se așteaptă de la tine, indiferent de sarcina care ți-a fost atribuită (Og Mandino).

12. Nu vă spun că va fi ușor, dar, că va merita.

 

 

My title page contents