Cum să elimini cearcănele. Iată 15 remedii naturale

Cum să elimini cearcănele? Petele întunecate sunt destul de frecvente și de obicei nu implică o problemă serioasă de sănătate. Cu toate acestea, aspectul lor provoacă nemulțumire și stres persoanelor care se confruntă cu această problemă. Prezența acestor pete fac ca o persoană să pară mai bătrână, obosită și cu un aspect tern.

Dacă te confrunți cu această problemă, nu îți face griji! În acest sens, Ayurveda, știința autovindecării oferă remedii simple pentru a trata și cearcănele, la fel ca și alte probleme ale pielii.

Ayurveda identifică stresul drept cel mai mare dușman pentru ochi. Fie că este vorba de stres fizic sau de mediu, ore lungi de lucru, nopți fără somn sau plâns prelungit, toate acestea perturbă echilibrul fizic natural al ochilor. Astfel că pielea de sub ochi devine subțire, iar vasele de sânge de sub ea devin vizibile ca cearcăne.

Cu toate acestea, în unele cazuri, cearcănele sunt o problemă genetică care este agravată și mai mult din cauza stresului. Nu putem elimina complet acești factori de stres din viața noastră, dar putem găsi modalități de a preveni cearcănele și de a scăpa de ele în mod natural.

Cum să elimini cearcănele? Iată 15 remedii naturale:

1. Folosește apă de trandafiri

Apa de trandafiri deschide tonul pielii și oferă un efect calmant. Parfumul răcoritor al apei de trandafiri relaxează simțurile.

Cum procedezi: Ai nevoie de dischete de bumbac, pe care le înmoi în apă. Apoi, înmoaie tampoanele de bumbac umede în apă de trandafiri și aplică-le pe ochi, cel puțin de două ori pe săptămână. Folosește numai apă de trandafiri pură și naturală, pentru a obține cele mai bune rezultate.

2. Aplică pungi reci de ceai pe ochi

Pielea de sub ochi se va lumina atunci când vasele de sânge dilatate se restrâng în timp util. Acest lucru poate fi realizat printr-o procedură simplă. Aplică pungi reci de ceai pe ochi noaptea. Polifenolii și catechinele conținute în ceai ajută la reducerea cearcănelor prin restrângerea vaselor de sânge dilatate și reduc cearcănele.

Cum procedezi: Ia două pliculețe de ceai, de preferință ceai verde, și adaugă-le în 300 ml apă refrigerată. După ce s-au înmuiat în această apă, scurge pliculețele de excesul de apă și aplică-le pe ochi timp de 10-15 minute. Apoi spală-ți fața cu apă rece. Încearcă procedeul de două ori pe zi, pentru rezultate eficiente.

3. Scrub din cafea și miere

După cum se știe, cafeaua are antioxidanți într-o cantitate mare. Prin urmare, este adesea utilizată pentru a trata problemele ochilor „pufoși”, a ochilor umflați sau chiar a cearcănelor. Cafeaua conține cofeină, un toner natural pentru piele, care îmbunătățește circulația sângelui și reduce cearcănele.

Cum procedezi: Ia o lingură de pudră de cafea organică și o lingură de miere. Amesteci bine până obții o pastă. Mierea este un hidratant natural care ajută la absorbția cofeinei în piele pentru reducerea cearcănelor. Aplică amestecul în jurul ochilor, mai ales pe cearcăne. Lăsă acționeze peste noapte sau pentru cel puțin 30 de minute, dacă observi o reacție iritativă.

4. Aplică suc de lămâie pentru a scăpa de cearcăne

Lămâia are proprietăți de albire și este bogată în vitamina C. Ajută la luminarea pielii și la reducerea aspectului cearcănelor. Utilizarea regulată a sucului de lămâie întărește și zona subțire a pielii de sub ochi și reduce pigmentarea și întunecarea.

Cum procedezi: Ai nevoie de o cantitate mică de suc de lămâie și o cantitate mică de suc de roșii. Amestecă bine cele două sucuri. Aplică sub ochi amestecul de sucuri rezultat, cu ajutorul tampoanelor de bumbac. După uscare, aplică din nou din amestecul format, lasă-l să se usuce timp de 10-15 minute și spală bine locul. Pentru rezultate bune, poți aplica zilnic aceste amestec.

5. Cum să elimini cearcănele? Masează gel de Aloe Vera sub ochi

Gelul de Aloe Vera este una dintre cele mai bune alegeri pentru înfrumusețarea tenului, deoarece calmează pielea și o hrănește profund. Gelul de Aloe Vera nu are efecte secundare. Acesta reduce cearcănele prin hidratarea pielii și creșterea circulației sângelui.

Cum procedezi: Ia o frunză de Aloe Vera din ghiveci și deschide-o cu un cuțit de bucătărie. Extrage doar partea de gel. Aplică ușor gelul pe zona predispusă la formarea de pete întunecate.

Masează zona câteva minute cu mișcări circulare, până când simți că te strânge pielea. După 10-12 minute șterge locul folosind o cârpă moale umedă. Încearcă acest remediu cel puțin de două ori pe zi: o dată dimineața și o dată înainte de culcare.

6. Aplică lapte rece pe ochi

Acidul lactic din lapte este vital în combaterea îmbătrânirii și a pigmentării asociate pielii. Mai mult, laptele rece oferă relaxare vaselor de sânge prezente în regiunea sub ochi.

Cum procedezi: Înmoaie două tampoane de bumbac în jumătate de cană de lapte rece. Apoi, așază dischetele de bumbac pe zonele afectate. Pentru rezultate mai rapide, repetă procedeul de două ori pe săptămână.

7. Aplică frunze de mentă zdrobite

Menta este un bine cunoscut ingredient ayurvedic pentru tratarea problemelor de piele. Metanolul prezent în frunzele de mentă reduce retenția de apă sub piele, care ameliorează umflăturile și calmează ochii obosiți.

Cum procedezi: Ia 8-10 frunze de mentă și zdrobește-le adăugând câteva picături de apă. Vei obține o pastă fină. Aplică apoi această pastă pe cearcăne și las-o să se usuce timp de 10 minute. După aceea, spală locul cu apă rece.

8. Aplică suc de cartofi

Cartoful conține o cantitate mare de amidon și enzime. Proprietățile astringente și enzimele reduc inflamația și ajută la strângerea pielii. Prin urmare, ajută și la reducerea cearcănelor.

Cum procedezi: Rade un cartof pe răzătoare, apoi stoarce-l pentru a obține sucul. Ia două bile de bumbac, înmoaie-le în suc de cartofi și aplică-le pe cearcăne. Lasă să acționeze timp de 10-20 de minute. Apoi spală locul cu apă rece. Repetă procedeul cel puțin o dată la două zile.

9. Aplică felii de castraveți

Castravetele conține o mulțime de antioxidanți care ajută la calmarea ochilor și, prin urmare, la îmbunătățirea cearcănelor într-un ritm foarte rapid.

Cum procedezi: Ai nevoie de un castravete de dimensiuni medii. Taie felii de grosime potrivită. Păstrează o felie de castravete pe fiecare dintre ochi timp de 10-15 minute. Poți repeta foarte des acest procedeu, chiar de două ori pe zi.

10. Ulei de migdale pentru îndepărtarea naturală a cearcănelor

Uleiul de migdale conține o mulțime de vitamine și acizi grași monosaturați, care ajută la clarificarea tonusului pielii. Vitamina E prezentă în acest ulei joacă un rol major în depășirea cearcănelor. Cel mai important, uleiul de migdale asigură și hrană pielii.

Cum procedezi: Ai nevoie de 3-4 picături de ulei de migdale. Înainte de culcare, masează cearcănele cu acest ulei. Fă aceste lucru timp de cel puțin 2-3 minute cu mișcări circulare, astfel încât uleiul să fie absorbit în piele.

11. Suc de portocale pentru reducerea cearcănelor

Știm cu toții că portocalele sunt bogate în vitamina C. Petele întunecate sunt uneori rezultatul unui flux sanguin necorespunzător. Prezența vitaminei C, împreună cu acidul citric, facilitează fluxul adecvat de sânge. Astfel, rezultă reducerea efectivă a cearcănelor.

Cum procedezi: Curăță o portocală de coajă și stoarce-o pentru a obține suc. Nu arunca coaja de portocală, deoarece este utilă și în lupta cu cearcănele. Aplică sucul obținut cu ajutorul unor tampoane de bumbac. Lasă să acționeze 30 de minute și apoi spală locul ușor cu apă rece. Încearcă procedeul în fiecare zi.

12. Cum să elimini cearcănele? Aplică ulei de ricin sub ochi

Petele întunecate pot rezulta din celule moarte ale pielii sau celule rupte și pigmentate. Uleiul de ricin este o soluție ayurvedică dovedită pentru întinerirea pielii și producerea de celule noi. În plus, uleiul de ricin condiționează și zona uscată și ternă de sub ochi, făcând-o astfel să pară mai luminoasă.

Cum procedezi: Ai nevoie de un ulei de ricin de calitate. Aplică câteva picături de ulei de ricin pe un tampon de bumbac. Apoi aplică-l pe zona de sub ochi. Lasă-l să acționeze peste noapte pentru a obține rezultate mai bune. Încearcă procedeul în fiecare zi înainte de a merge la culcare.

13. Aplică cuburi de gheață sub ochi

Dacă îmbunătățim circulația sângelui din zona de sub ochi, petele întunecate pot fi reduse. Cuburile de gheață ajută la reducerea stresului din vasele de sânge de sub ochi, prin creșterea fluxului sanguin adecvat.

Cum procedezi: Aplică 2-3 cuburi de gheață pe zona afectată. Dacă te deranjează apa care se scurge, înainte de aplicare, poți pune cuburile de gheață în câte o batistă curată de bumbac și apoi să le așezi pe ochi. Acest procedeu poate fi încercat oricând.

14. Aplică ulei de măsline

Uleiul de măsline este eficient pentru cearcăne, deoarece conține acizi grași care hrănesc pielea și reduc cearcănele prin scăderea tonusului pielii în regiunea de sub ochi.

Cum procedezi: Ai nevoie de ulei de măsline organic autentic pentru rezultate mai bune. Aplică-l folosind degetele sau un tampon din bumbac. Masează uleiul 2-3 minute până când se absoarbe. Lasă-l să acționeze peste noapte. Poți repeta zilnic acest procedeu.

15. Aplică suc de roșii

Roșia conține proprietăți de albire care ajută la clarificarea tonului pielii din zona predispusă la formarea cearcănelor. Licopenul, un fitochimic găsit în roșii, ajută la menținerea ridurilor pielii libere.

Cum procedezi: Alege o roșie de dimensiuni medii și stoarce-o pentru a obține suc. Strecoară sucul și înmoaie două tampoane de bumbac în sucul de roșii. Îndepărtează excesul de suc și aplică tampoanele astfel îmbibate pe zona de sub ochi. Lasă să acționeze 15 minute și spală locul cu apă rece.

 

 

My title page contents