Cuticulele: 3 reguli de aur pentru unghii mereu frumoase

Cuticulele: 3 reguli de aur pentru unghii mereu frumoase

Unghiile netede și lucioase se traduc printr-un contur al unghiei foarte îngrijit. Printr-un aspect fin și perfect conturat. Uite ce e nevoie să faci dacă visezi la unghii frumoase. Și tot la fel, îți indicăm cu precizie care sunt gesturile de care să te ferești. Cuticulele: 3 reguli de aur pentru unghii mereu frumoase

 

Rolul cuticulei – pielea care formează conturul unghiei – este extrem de important. Ea nu marchează doar limita unghiei, ci acționează ca o veritabilă barieră naturală contra infecțiilor și germenilor care pot să intre sub unghie și să cauzeze inflmații (panarițiu). Și totuși, ce avem cu aceste pielițe? De ce le rupem? De ce vrem să scăpăm de ele? Pentru ca apoi să ne trezim cu unghii și cu degete inflamate. Un lucru e clar: cuticulele au nevoie să fie modelate, aranjate, perfecționate.

  1. Nu îți tăia cuticulele!

Deși este extrem de tentant, este o acțiune care nu rezolvă problema decât pentru o perioada limitată de timp. Plus că, odată ce îți vei tăia des cuticula, ea va crește din ce în ce mai dură și mai groasă.

  1. Împinge-le în mod regulat

Dacă nu le tai, asta nu înseamna că trebuie sa lăsăm cuticuele să îți acopere unghia. Creeazî-ți obiceiul sa le îmingi o dată pe săptîmână. Ține-ți mâinile la muiat in apă caldă, astfel încât cuticulele să se înmoaie, apou cu ajutorul unui betigaș înfășurat în vată, modelează-le. E un gest blând, lejer, care îți poate schimba aspectul unghiei.

  1. Mizează pe hidratare

Aceasta este cheia succesului dacă vrei să ai unghii frumoase. Fă în așa fel încât să îți hrănești pielea mâinilor regulat. Alege o cremă potrivită atât pentru unghii, cât și pentru mâini. Recomadarea noastra? Jessica Cosmetics – Ageless Hands.

Frecvența utilizării? Minim de două ori pe zi, mai ales după ce speli vasele

 

My title page contents