Da-ti voie! E important!. Poate parea nefiresc, insa de multe ori, ceea ce sta intre tine si o viata mai frumoasa si mai bogata este permisiunea de a-ti da voie ca, din cand in cand, sa nu te conformezi.

 

Majoritatea am crescut intr-o cultura a cerutului voie. Cand eram copii trebuia sa cerem voie parintilor sa mancam ceva anume, sa cumparam un lucru pe care ni-l doream. Cand eram la scoala permisiunea de a merge la toaleta. La maturitate poate te-ai confruntat cu situatii, in care nu ti-ai cumparat o pereche de pantofi, gandindu-te ca poate partenerul tau nu ar fi de acord. Tot asa, nu ai mers la baie pana ce nu ti-ai terminat o anumita sarcina de lucru. Legatura este evidenta.

Stima de sine si voia

O astfel de cultura creeaza in oameni o conexiune intre stima de sine, sentimentul de valoare si abilitatea de a primi permisiunea din partea unei persoane perceputa drept autoritate. De aceea, nu este un lucru neobisnuit, ca adultii sa poarte cu ei aceste patternuri din copilarie si sa actioneze in functie de ele.

Primul lucru pe care este important sa-l intelegem, este ca nu putem fi noi insine, atata vreme cat cautam validarea intentiilor noastre la alte persoane. Este necesar sa ne dam voie. Sa traim pentru lucrurile pe care le iubim si care ne fac placere.

Incepe azi

Dandu-ti voie sa iti cumperi o pereche fabuloasa de pantofi cand ai chef, si sa mergi la baie in clipa cand ai nevoie, este un inceput in schimbarea energiei care iti hraneste puterea personala. De asemenea, in acest sens este important sa renunti la a-ti mai face griji privitor la ceea ce cred altii despre tine.

 

Invata cum sa nu mai amani lucrurile.

Cum poti face asta?

  1. Identifica-ti punctele forte si foloseste-le in slujba ta.

Poate esti o persoana super responsabila, care se ocupa de binele altora atat acasa, cat si la serviciu, dar tu nu esti niciodata pe primul loc. Schimba acest lucru, dandu-ti voie sa fii in primul rand responsabila de bunastarea ta.

2. Invata sa ai incredere in tine.

Atunci cand iti dai voie sa faci un anumit lucru, de fapt te creditezi in luarea deciziilor.

Citeste si cum te poti regasi si aici.

3. Renunta la nevoia de a fi aprobata.

Atunci cand cauti sa primesti girul celor din jur, de fapt iti dai voie sa fii judecata. Atata vreme cat cauti aprobare din exterior, cedezi din puterea personala.

4. Constientizeaza-ti emotiile.

Ce emotii te incearca in momentele cand cauti aprobarea celor din jur? Ori de cate ori simti nevoia sa ceri permisiunea sa faci ceva, vezi imediat ce sentimente se afla in spate.

5. Opreste-te din a-ti spune TREBUIE.

Cand renunti la TREBUIE si il inlocuiesti cu VREAU, eliberezi o energie, ce te va ajuta sa faci ce iubesti.

6. Da-ti voie in fiecare zi!

Fa din asta o practica zilnica. Incepe prin a face o lista cu lucrurile pe care le-ai face, daca ti-ai da voie. Apoi, fa o alta lista cu lucrile, pe care ti-ai dori ca altii sa le faca pentru tine, si pe care, de fiecare data ajungi sa le faci tot tu.

Iata cateva lucruri pe care ar trebui sa iti dai voie sa le faci zilnic.

  • Odihneste-te atunci cand simti nevoia

  • Simte bucurie ascultand muzica, dansand, pictand etc.

  • Renunta la relatiile toxice

  • Iubeste-ti corpul

  • Ai incredere in intuitia ta

  • Simplifica-ti viata

  • Iarta-te

  • Spune DA propriei persoane

  • Fii tu insati

My title page contents