destinații de vacanță pentru gravide

Se apropie vara, iar dacă esti una dintre norocoase, cel mai probabil te gândești la destinații de vacanță pentru gravide! 

Dacă ești însărcinată, ar fi bine să îți alegi cu atenția locația în care vrei să mergi în vacanță. Consultă-te cu medicul tău și vedeți împreună dacă ești pregătită pentru plecare, care este durata optimă a zborului și cât timp ai putea să stai plecată.

Sarcina este un moment extrem de frumos și emoționant din viața unei femei, însă ea aduce și câteva schimbări în rutina familiei voastre. Pe lângă greața de dimineață și oboseală, te poți confrunta și cu mici riscuri, mai ales în primul trimestru. Tocmai de aceea, ar fi bine să fii atentă atunci când decizi unde să mergi în vacanță.

Destinații de vacanță pentru gravide: cum le alegi?

Cel mai important, când plănuiești să pleci într-o vacanță în timp ce ești însărcinată, este să îți alegi bine destinația. Potrivit Babycenter.com, ar fi bine să optezi pentru o destinație apropiată, care să nu te oblige să petreci mult timp în avion (2-3 ore de zbor); optează pentru o zonă în care sunt magazine și farmacii – astfel vei sta mai liniștită și mai relaxată, mai ales dacă apar grețurile sau alte stări de rău, și încearcă să eviți să mergi în zonele în care ai nevoie de vaccinuri.

Sugestii pe care ți le propunem:

Vacanțele într-o stațiune montană – sunt o variantă cât de poate de relaxantă. La noi în țară găsești o mulțime de destinații de vacanță pentru gravide, la munte. Poți de exemplu, să mergi undeva aproape de casă, unde să te relaxezi și să te bucuri de câteva zile liniștite alături de iubitul tău, sau poți opta pentru o zona total nouă, unde să descoperi monumente istorice și tradiții noi. Valea Prahovei, Valea Doftanei, Sovata sau Valea Oltului sunt numai câteva dintre variantele pe care le ai în România.

Înainte de a decide unde veți merge, fii atentă la prognoza meteo și pune în bagaj toate hainele de care ai nevoie. Indiferent dacă este vară sau nu, ar fi bine să nu uiți că la munte este mai frig, iar în timpul sarcinii nu este indicat să răcești. 

Vacanțele într-un oraș – dacă tu și partenerul tău vă doriți o escapadă scurtă, atunci ați putea opta pentru vizitarea unui oraș nou. Câteva zile în care să vă plimbați pe străduțe pline de povești sau să vizitați câteva monumente istorice s-ar putea sa îți prindă bine.

Aici însă, trebuie să fii foarte atentă să nu depui mult efort. Încercați să nu vă abateți de la drumurile principale și să vă opriți ori de câte ori simți nevoie, pe o bancă, ca tu să te poți odhini suficient.

 

 

 

 

 

 

 

 

My title page contents