Doradă și pachețele de legume la grătar

Doradă și pachețele de legume la grătar

Doradă și pachețele de legume la grătar, o alegere pentru o masă în familie. Dorada este renumită pentru aportul caloric scăzut, dar bogat în vitaminele B3 și B12. De asemenea, oferă un aport de vitamina A, calciu și fier, ceea ce o face preferată de mulți consumatori.

 

Doradă și pachețele de legume la grătar

Ai nevoie de:

2 dorade

¼ linguriță piper negru

½ linguriță sare

1 lingură gem de coacăze sau caise

1 lingură muștar de Dijon

1 știulete de porumb tăiat în 8 bucăți (câte 2 pentru fiecare pachețel; sau poți folosi boabe de porumb)

2 roșii tăiate în 4 și scos miezul (sau nu, după preferință)

2 dovlecei tăiați felii

2 căței de usturoi tăiați mărunt

2 ardei iuți tocați (fie roșii, fie verzi)

Ulei de măsline sau de care preferi

 

Pregătești doradă și pachețele de legume la grătar așa:

Înainte de toate încingi grătarul. Sărezi și piperezi peștele. Amesteci gemul cu muștarul Dijon. Ungi dorada cu jumătate din cantitatea de amestec.

Tai pătrate de folie din aluminiu sau de hârtie de copt cu dimensiunea 30/30 cm. Le vei folosi pentru pachețelele de legume. Pui în mijloc mai întâi porumbul, roșiile și dovlecei. Cantitățile trebuie împărțite egal la 4. Apoi presari usturoi, sare și piper, după gust și adaugi și ardeiul iute tocat, împărțit egal în cele 4 pachețele. Altfel, riști ca unul dintre meseni să fie puțin mai agitat. Adaugi puțin ulei în fiecare pachet și împachetezi. Pui doradele și pachețelele de legume pe grătar, la o distanță de sursa de căldură (mai pe marginea grătarului, să nu se ardă din prima și să rămână necoapte în interior). Întorci doradele și le ungi cu restul de amestec de gem și muștar. Ca timp, este suficient să lași totul cam 5-6 minute.

Pentru o servire rustică, poți lăsa legumele în folia în care s-au copt și pui peste ele și dorada sau lângă. Evident, nu uita de lămâie! Să ai poftă!

 

My title page contents