Dureri articulare din cauza vremii. Cum ne influențează vremea organismul?

Suferi de dureri articulare din cauza vremii? Îți prezic articulațiile vremea? De obicei, acest lucru se întâmplă în zilele ploioase și reci. Dar, deși mulți oameni cred că vremea poate afecta articulațiile, știința nu e chiar de aceeași părere.

 

Dureri articulare din cauza vremii. Vremea influențează într-adevăr durerea articulară?

Există mai multe teorii cu privire la motivul pentru care vremea poate influența durerea articulară, dar nu există mecanisme dovedite:

Conform uneia dintre teorii, schimbările de presiune atmosferică provoacă presiune în articulații, ceea ce poate duce la trecerea lichidului sinovial în osul subcondral. Practic, creează o mare presiune în articulații care lovește terminațiile nervoase.

Conform unei teorii chimice, presiunea se poate acumula din cauza modificărilor atmosferice. Țesutul osos creează o cascadă inflamatorie producând substanțe precum TNF-alfa și IL6, ambele markeri bine cunoscuți ai inflamației.

Pe de altă parte, unii experți consideră că există un mecanism psihologic, în care oamenii cred că vremea afectează durerea.

Patru modalități de a ușura durerea articulară:

1. Dublează încălzirea, în special pentru articulațiile afectate

În cazul în care faci sport și te supără articulațiile, dublează încălzirea zonei. Dacă și după ce ai făcut acest lucru simți încă durere sau rigiditate, redu intensitatea antrenamentului cu 50% sau petrece restul timpului de antrenament făcând doar exerciții pentru mobilitate articulară.

2. Ia vitaminele solubile în grăsimi: A, D, E, K

Nutriția optimă este cheia în orice boală, iar vitaminele solubile în grăsimi merită o atenție suplimentară. Un studiu a descoperit că deficiența de vitamina D este mai frecventă la pacienții cu artrită. Alte studii au arătat efecte pozitive ale vitaminei E. Pentru sănătate, ai nevoie de toate aceste vitamine și multe persoane uită că au nevoie de grăsime pentru a fi absorbite. În plus, un echilibru de grăsimi polinesaturate, saturate și mononesaturate este important pentru menținerea nivelului normal al inflamației. La fiecare masă, încearcă să consumi o sursă de grăsime. Avocado, ulei de nucă de cocos, ulei de măsline pentru comprese, pește și nuci sunt câteva idei.

3. Acordă o atenție sporită alimentelor care îți afectează intestinul

De multe ori, învățăm observând extremele. Analizând afecțiuni precum colita Crohn și cea ulcerativă, găsim o legătură între funcția digestivă afectată și alte afecțiuni corporale, cum ar fi artrita. Un studiu a estimat că între 16-30% dintre persoanele cu una dintre aceste două afecțiuni are artrită.

4. Evită alimentele care știi că te pot deranja

Ai o intoleranță la FODMAP sau o alergie la lactate? Atenție la ceea ce consumi, în special atunci când încerci să te antrenezi din greu, iar vremea suferă schimbări.

Dureri articulare din cauza vremii. Fă ce e mai bine pentru tine

Chiar dacă studiile se pot contrazice, aceasta nu înseamnă că legătura dintre starea vremii și reacția organismului tău nu este reală. Tu îți cunoști cel mai bine corpul. Nu este o idee grozavă să te antrenezi din greu când ai articulațiile inflamate. Dacă te afectează schimbările vremii, atunci antrenează-te inteligent. Apelează la rutina despre care știi că funcționează când durerea articulară crește.

 

 

 

My title page contents