Ea e Anca de la Baby Spa

Cand spui Anca Grecu spui Baby Spa. Spui educatie acvatica pentru copii si bebelusi. Dar, in final, cine e aceasta Anca Grecu?

 

Anca Grecu inseamna mai mult decat Baby Spa. Pentru ca si ea e om. E femeie, e mama. Profesor de sport la baza, Anca e o femeie extrem de ambitioasa. O femeie care vrea sa mute muntii si sa demonstreze ca se poate. Ca ea poate.

Mie, mi se pare ca in Anca Grecu zace forta unui barbat. Daca nu chiar a mai multi. Pentru ca Anca e zbir. Atunci cand isi pune ceva in gand, face in asa fel ca lucrurile sa iasa. Altfel e de rau.

Te intrebi daca tot asa e si acasa Anca? Ei bine, nu e chiar cea mai blanda mama pentru Radu ( 6 ani) si Ana Maria ( 10 ani), dar o ia cat se poate de incet.

„In fiecare zi a mea exista o rutina, care incepe cu pregatirea copiilor pentru o zi de scoala. Restul timpului este ocupat in mare parte activitatilor curente de la job. Pana in jur de ora 20.00. Seara, ne-o petrecem in familie impartasindu-ne experientele din timpul zilei”, puncteaza Anca.

O mama carierista

Dupa cum vezi, Anca nu e o mama foarte prezenta pentru copiii sai, insa ea are de pastorit copii si la Baby Spa. „Pare mult spus, dar parca sunt mama dintotdeauna. Asta si poate datorita faptului ca profesia mea a presupus contactul cu cei mici. Astfel, experienta cu ai mei a venit natural si pot sa spuns ca aveam deja un bagaj considerabile de informatii prin prisma celor impartasite de mamicile micutilor cu care lucram in bazin.”, marturiseste profesoara.

Azi, Ancai ii e dor de perioada in care copiii ei erau mai mici. „Stii cum se spune: copii mici – probleme mici, copii – mari probleme pe masura. Am un baiat de 6 ani si o fata de 10 ani. Cel mai greu mi se pare acum etapa pe care o incepe fiica mea. Este o perioada plina de tumulturi si schimbari pentru ea si faptul ca eu nu sunt prezenta constant, imi provoaca temeri.”, marturiseste mama.

Anca este o carierista. Si pasiunea asta a ei pentru job si pentru tot ce tine de dezvoltarea ei profesionala a fost destul de greu de dus pentru sotul si pentru copiii ei. „A fost foarte greu la inceput, mai ales ca eu am incercat sa ma impart intre sarcinile de acasa si cele de la job. Evident ca nu am reusit, deoarece pozitia in care ma aflu este destul de solicitanta. Cine spune ca le poate face pe amandoua la cote maxime, cred ca fie se pacaleste pe sine, fie ziua are mai multe ore decat pentru noi toti. Am avut noroc ca sotul meu a inteles ca imi place foarte mult ceea ce fac si m-a sustinut. De altfel, el a preluat partea cu copiii, fiind foarte implicat in ceea ce priveste activitatile cotidiene ale acestora, eu fiind mai putin prezenta in timpul saptamanii’.”

Un job printre copii

Anca stie acum ca „ fiecare copil este o personalitate aparte si nu cred ca exista retete de succes universale. Fiecare dintre noi traieste aceasta experienta intr-un mod unic si fiecare zi este o experienta de viata alaturi de copii nostri.”

Ai vazut in mod clar ca eroina noastra o un job fain, in mijlocul oamenilor, in mijlocul copiilor, asa ca e mereu la curent cu tot ce e mai nou si mai de impact. „Dinamica activitatii si contactul permanent cu oamenii m-au provocat in permanenta sa invat, deci totodata sa fiu si informata. Dezvoltarea personala inseamna sa ajungi sa te cunosti, sa ajungi sa relationezi mai bine cu ceilalti si sa poti da sens lucrurilor pe care le faci, atat la job cat si acasa.

Jobul mi-a oferit posibilitatea de a-mi finaliza studiul tezei mele de doctorat, avand ca subiect central educatia acvatica la copilul mic. Pot sa spun acum, ca ceea ce am finalizat acum ceva ani este doar o mica particica din cele ce le poti afla, interactionand cu cei mici si cat de fascinanta este dezvoltarea lor. Mi-ar place sa-mi gasesc mai mult timp pentru a ma apleca din nou asupra cercetarii dezvoltarii celor mici in relatia cu mediul acvatic.”, conchide Anca Grecu.

 

 

My title page contents