Emotiile pe care ni le starnesc banii

Banii ne starnesc emotii? Ba bine ca nu! Ne dorim banii in viata noastra, insa relatia cu ei poate fi una problematica. Asa cum in multe din aspectele vietii noastre, credintele dobandite sunt cele care ne influenteaza comportamentul, si in privinta banilor se intampla acelasi lucru. Pare firesc sa ne dorim mai multi bani. Majoritatea asta vrea, insa nu toti ajung sa se bucure de bunastarea visata. Unii, chiar daca castiga bani, ajung sa ii piarda printre degete.

 

Exista foarte multe credinte limitative in legatura banii. Una dintre cele mai frecvente este ca a-ti dori bunastare financiara este un lucru superficial, egoist.

Afla care este pozitia ta vizavi de bani. Cum?

Asculta-ti corpul!

Afla cum te situezi in relatia cu banii ascultandu-ti in primul rand corpul. Fii atenta la reactiile tale cand acest subiect se investe intr-o discutie, sau cand te gandesti la ei.

Subiectul banilor trezeste sentimente foarte puternice in oameni de la furie, tristete, neputinta, descumpanire pana la anxietate. Odata cu furia se nasc invidia si gelozia. Acestea isi au originea in falsa credinta, ca noi nu suntem capabili sa avem ce au altii. Cu cat suntem mai gelosi, cu atat dorinta noastra este mai puternica.

E OK sa vrei sa ai bani

Nu este nimic in neregula in a-ti dori bani, deoarece pana la urma tocmai aceasta emotie puternica atrage lucrurile la care visam inspre noi. Ce trebuie sa stim este cum sa o folosim in favoarea noastra. Directionarea energiei impotriva cuiva sau a ceva sub forma geloziei blocheaza de fapt fluxul abundentei in viata noastra.

Cum gestionezi gelozia?

Data viitoare cand te va incerca gelozia, detaseaza-te de aceasta emotie si concentreaza-te pe ceea ce iti doresti. Spune „Acest lucru este pentru mine. Mi-ar placea sa am acea masina, casa, rochie”. Fa-ti un vision board, care poate fi si sub forma electronica, in care sa pui poze cu lucrurile, pe care ti le doresti. Uita-te la el in fiecare zi.  Daca te incearca un gand de genul „Dar nu imi pot permite asta”, inlocuieste-l cu o afirmatie de tipul „Am acces la abundenta universala. Tot ce imi doresc primesc in modurile si in momentele oportune”. Relaxeaza-te! Abundenta este o energie jucausa. Cu cat te incordezi mai tare in dorinta de a avea, cu atat este mai putin probabil sa o atragi.

My title page contents